Mika Hippeläiselle

Mika Hippeläinen (SHL 3.10.) uskoi, että irtisanomissuojan murentaminen saisi pienyritykset työllistämään entistä enemmän.

Myy sinä Mika vain ”nupei ja naskaleita”, äläkä taistele SAK:ta ja sen lähes miljoonaa jäsentä vastaan.

Minä myös Rautajärveltä

 

 

Työllistämisestä

Kiitos Mika Hippeläiselle hyvästä puheenvuorosta (SHL 3.10.). Työntekijöiden taidot vanhenevat nykymaailmassa sellaista vauhtia, että irtisanomista on pakko helpottaa. Ay-liikkeen on sitä vaikea ymmärtää.

Annanko yrityksen kaatua vai annanko ainoalle työntekijälle potkut?

HEI, LÖYSIT KIINNOSTAVAA SISÄLTÖÄ!

Kirjaudu sisään tai luo tunnukset ilmaiseksi.

Yksi kommentti

 1. paavomustonen

  Onpa erikoinen perustelu tuo työntekijän taitojen ja tietojen vanheneminen. Yleensä yritykset tukevat ja kouluttavat työntekijöitään.
  Tässä koohotuksessa unohtuvat ne kymmenet tuhannet pienet yritykset joissa työtä tehdään vuosikymmenet sulassa sovussa. Ei siellä kelloon tai tes:een tuijoteta, hommat hoidetaan reilusti puolin ja toisin. Nämä pienyritykset ovat se ylivoimainen enemmistö. Sanon tämän vanhana ay-jääränä, minäkin Rautajärveltä.
  Kokonaan eri asia ovat ne yritykset jotka eivät koskaan tule toimeen työntekijöidensä kanssa. Tietysti on olemassa myös lusmuja työntekijöitä, sitä en halua kiistää, mutta olen seurannut ihan piruuttani ilmoittelua vapaista työpaikoista. Jostain syystä samat työnantajat, pienyrittäjät, hakevat työntekijöitä vuodesta toiseen. Miksi ovat aina samat työnantajat asialla? Jos palkkaus ja työehdot olisivat kohdallaan, niin tuskinpa tarvitsisi työläisiä etsiä. Erikoisena ajatteluna pidän sitäkin, että yrittäjä loukkaantuu, kun hänen tuntihinnoitteluaan arvostellaan kalliiksi, ja sama yrittäjä puolestaan hermostuu, kun työntekijä pyytää kunnon tuntipalkan. Eikö tässä olekin kysymys ihan samasta asiasta, siis työpanoksen hinnoittelusta. Toisille työntekijän järjestäytyminen ja palkkapyynnöt ovat esimerkkejä kommunismista, höh, ihan vaan pisnestä puolin ja toisin.
  Kyllä kuuden kuukauden koeaika pitää riittää, ja kyllä työntekijästä pääsee eroon, ei se ole vaikeaa, sitä en kuitenkaan ryhdy neuvomaan.

  Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>