Eritasoliittymän rakentaminen käyntiin Lamminrahkassa

Lamminrahkan uuden eritasoliittymän rakentamisen valmistelu on alkanut tällä viikolla puiden hakkuulla Lahdentien varressa Kangasalan ja Tampereen rajalla. Hakkuut tehdään ensin valtatien pohjoispuoliselta eli Lamminrahkan puoleiselta alueelta. Eritasoliittymän rakennustyöt käynnistyvät näillä näkymin marraskuussa.

Tampereelta päin ajettaessa Atalan liittymän jälkeen sijaitseva Lamminrahkan eritasoliittymä tulee palvelemaan Tampereen Ojalan sekä Kangasalan Lamminrahkan ja Vatialan asunto- ja työpaikka-alueita. Yritysalueet sijoittuvat aivan eritasoliittymän molemmin puolin näkyvälle paikalle.

Pirkanmaan Ely-keskus rakennuttaa uuden eritasoliittymän. Hankkeeseen kuuluvat ylittävän sillan ja ramppien lisäksi myös kaksi nykyistä – kokonaan uusittavaa – alikulkusiltaa uuden sillan molemmin puolin.

Myöhemmin syksyn ja talven aikana on tarkoitus tehdä Lamminrahkan eteläosassa metsän harvennustöitä puuston vahvistamiseksi viheralueilla. Nykyisten polkujen ja metsäautoteiden käyttöä rajoitetaan tällöin aika ajoin. Lamminrahkan metsäalueelle kulkijoille suositellaan tällöin rautatiesillan alitse kulkevaa polkua pohjoiseen.

Yleiselle liikenteelle eritasoliittymä avataan arviolta vuonna 2022, eli vasta kun Lamminrahkan ja Ojalan suuntaan on saatu toteutettua alueen katuverkkoa. Työmaakäyttöön liittymä avataan jo ensi vuoden lopulla. Vatialan suuntaan rakennetaan myös yhdyskatu eritasoliittymästä etelään, ja sen toteuttamisen aikatauluarvio on vuonna 2021. Lamminrahkan ensimmäiset asuin- ja yritystontit on määrä luovuttaa arviolta vuonna 2022.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?