Välke heitti ajatuksen alkuja ilmoille… ja LP Kangasalan uusi päävalmentaja Arttu Keränen täydensi lauseet.

Katse pallossa

Hienointa lentopallossa… on se, että peli ei ole missään vaiheessa tylsää. Jos pelaat viisi minuuttia huonosti, asiat ehtivät karata hallinnastasi täysin. Toisin kuin esimerkiksi jalkapallossa yhdessä pelissä tulee vähintään sata maalia. Peli on intensiivistä, ja sitä rakennetaan ja kehitetään sen mukaan, mitä ominaisuuksia pelaajista löytyy. Tavallaan se ei ole koskaan valmis.

Hyvä pelaaja… on sellainen, jolla on pallonkäsittelytaitoa ja joka osaa tehdä erilaisia asioita sen pallon kanssa. Sitten on myös se puoli, ettei pelaaja vain tee niitä asioita oikeaoppisesti vaan osaa myös soveltaa tilanteen mukaan – eli osaa pelata. Yleinen urheilullisuus on myös hyvän pelaajan ominaisuus.

Harjoittelussa on tärkeää… että joukkue osaa asettaa itselleen oikeanlaisen henkisen tilan. Ei meidän ole pakko harjoitella, jos olemme tosi väsyneitä. Mutta kun salilla ollaan, tehdään mitä kuuluu tehdä ja mahdollisimman hyvin. Silloin korostuu myös johtavien pelaajien merkitys – he asettavat osaltaan sen riman, ja tekeminen tarttuu muihinkin.

Paras tapa valmistautua peliin… on sellainen, että flow-tilan saavuttaminen on sen kautta mahdollista. Joukkueelle se merkitsee sitä, että lauantaiseen peliin valmistautumisessa torstai on pääpäivä, perjantaina haetaan iltatreeneissä – ja lauantaina aamulla – onnistuneita suorituksia ja kropan herättelyä. Valmentajan on myös ladattava itseään, että pystyy tarvittaessa sitä energiaa pelaajiin pumppaamaan perjantaina ja lauantaina. Kun lähdetään pelitilanteeseen, on oltava levollinen mieli: ei saisi enää miettiä asioita, joihin ei voi sillä hetkellä vaikuttaa.

Alkavalla kaudella haluan… toteuttaa myös tietynlaista omaa menestymisen nälkää. Huittisissa lähdimme tietoisesti tekemään pidemmän tähtäimen eli kahden vuoden projektia, mutta kärsivällisyys ei siellä riittänyt. Pari huonoa viikkoa voi näissä hommissa viedä työt kokonaan, mutta itselleni se tuo silti positiivisen haasteen. Pitää olla liikkuva ja innovatiivinen ja luottaa siihen, mitä tekee.

Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä alkavalla kaudella. Yleisesti menestys ei tietenkään välttämättä aina ole sitä, että ollaan sarjataulukossa korkealla vaan se voi olla myös sitä, että kauden päättyessä pelaajat ovat parempia kuin kauden alkaessa tai seuraan syntyy positiivista imua.

Meidän pitää lisäksi tarjota parasta mahdollista viihdettä, sillä siitähän urheilussa tällä tasolla on myös kyse.

LP Kangasalan päävalmentaja Arttu Keränen ei ole asettanut joukkueensa kanssa selkeitä tulostavoitteita alkavalle kaudelle Mestaruusliigassa, koska tavoitteen ei haluta ohjaavan liiaksi tekemistä syksyn ja talven aikana. Tarkoitus on kuitenkin pelata mahdollisimman pitkälle kevääseen, ja harjoituspelit lupailevat hyvää. Tasaisessa sarjassa mahdollisuuksia on niin pronssin kirkastamiseen kuin mitalipeleistä ulos jäämiseenkin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?