Kolmosdivisioona: Luja-Lukolla riittää totuttelemista pelinopeuteen ja suureen kenttään

Pirkkala haki pisteet Kostia-areenalta

Joonas Niemen ohittanut Roope Taipale nosti Luja-Lukon tauon jälkeen hetkeksi johtoon.

Kolmosdivisioonaan täksi kaudeksi nousseet Pälkäneen koripallomiehet ovat saaneet kahdessa ensimmäisessä ottelussa tylyn tervetulotoivotuksen uudelle sarjatasolle. Kauden avauksessa YMCA Tampere kukisti Luja-Lukon 100–62, ja lauantaisessa kotiavauksessa Pirkkalan Viri haki sarjapisteet Kostia-areenalta lukemin 60–80.

Avausvastustajat edustavat lohkon kärkikaartia. Lauantain ottelua Pälkäneellä hallinneen Pirkkalan riveissä pelaa takavuosien ykkösdivarimiehiä. Joukkueelle olisi edelliskausilla ollut tarjolla sarjanousu, mutta se haluaa pysytellä Tampereen sarjassa.

Vain yhden vaihtomiehen voimin liikkeellä ollut Pirkkala säästeli jalkojaan. Ylös roikkumaan jätetty pelaaja karkasi nopeasti korintekoon, jos Luja-Lukon hyökkäys päättyi epäonnistumiseen ja hävittyyn levypalloon. Nopeat vastahyökkäykset päästivät vieraat karkumatkalle ennen kuin kotijoukkue sai kärkkyjän kuriin.

Pirkkalan tehomies Joonas Niemi (26 pistettä) hoiti pelaamisen ohessa myös selostajan ja tuomarin tehtävät. Mies kertoi kaiken aikaa, mihin pälkäneläispelaajat kentällä syyllistyivät ja miten tilanteet piti viheltää.

Pälkäneen peli oli Jaakko Saukkosen (27 pistettä) varassa. Tauon jälkeen Roope Taipale nosti kotijoukkueen hetkellisesti johtoon, mutta päätösjaksolla Pirkkala meni menojaan.

27 pistettä heittänyt Jaakko Saukkonen oli totuttuun tapaan kotijoukkueen tehomies Pirkkala-ottelussa.

Luja-Lukolla on vielä totuttelemista kolmosdivarin pelinopeuteen ja -kovuuteen. Nelosdivisioonassa saattoi vielä saada anteeksi pienen laiskuuden tai huonon valinnan, mutta kolmosessa kokeneemmat vastustajat rokottavat niistä anteeksi.

Pirkkala-ottelu osoitti, etteivät pälkäneläiset ole tottuneet myöskään isompaan kenttään. Yhteiskoulun minisalissa vastahyökkäykset olisi ollut helpompi tukkia, mutta tilan tehokkaasti hyödyntäneet pelimiehet karkasivat korintekoon tai pakottivat puolustajat virheisiin.

Junnukasvateista Aleksi Juutinen (6 pistettä) ja Iiro Asikainen (4 pistettä) väänsivät miehekkäästi, mutta ratkaisupaikoissa viimeistely ei ollut vielä niin kliinistä kuin vastustajan konkareilla.

Luja-Lukko hakee kauden avausvoittoaan keskiviikkona 24. lokakuuta. Tampereen myöhäispeliä isännöi Rahola.

 

Koripallo, 3. divisioona

Luja-Lukko – Pirkkalan Viri 60–80

Luja-Lukko – YMCA Tampere 62–100

Aleksi Juutinen, Jussi Korhonen ja Juha Kuparinen väänsivät Pirkkalan kanssa korilla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.