Pimmeemmän kaupan ilta: Ilotulitus huipentaa illan

Kauanko auto käy ilman öljyä?

Luopioisten Pimmeemmän kaupan iltaa vietetään perjantaina 26.10. kello 17–20. Viidettä kertaa järjestettävästä kauppaillasta on tullut odotettu tapahtuma, joka vetää väkeä kotikyliä kauempaakin.

Perusidea on sama kuin Pälkäneen Pimeen kaupan illassa: paikalliset yrittäjät lataavat iltaan poskettomia tarjouksia, jotka ovat voimassa vain tapahtuman ajan. Lisäksi kylän palveluvarustus täydentyy, kun sivummalla sijaitsevat yrittäjät esittäytyvät kylänraitilla, torilla ja Mikkolan Navetalla.

Torille saadaan järeämpää kalustoa ja Luopioisten yrittäjien piste, jossa pääsee arvaamaan, kauanko auto käy ilman öljyä.

– Joku ammattikouluporukka testasi, kauanko öljyttömällä autolla voi ajaa. He pääsivät toista sataa kilometriä, ennen kuin kone leikkasi kiinni, Sari Päätalo Kolari-Specialista kertoo.

Korjaamo on edellisvuosina houkutellut Pimmeemmän kaupan illan kävijöitä poikkeamaan Holjassa, mutta nyt se tuo hauskaa ohjelmaa torille.

– Viidestä alkaen pääsee veikkaamaan, kauanko auto käy. Ajatuksena on, että se väännetään seitsemältä käyntiin ja lähimmäksi arvannut voittaa pienen palkinnon.

Päätalo uskoo, että kone jysähtää ennen kello 20 alkavaa ilotulitusta.

Öljyttömän auton lisäksi torille on tulossa muun muassa Soukkion lanoja. Pienempiä tuotteita ja palveluita voi myydä ja esitellä Mikkolan navetan basaarilla. Myyntipöydät varataan Suvi Simolalta numerosta 040 5677 199. Mikkolan navetalla toimivan käsityökeskus Hilma & Olgan lisäksi paikalla on ainakin Kukkian kylien esittelypiste. Myös Pytingin kahvila palvelee Pimmeemmän kaupan illassa. Tarjolla on kahvioherkkujen lisäksi myös Kukkian Kädentaitajien vohvelia ja kaakaota.

Myös kylältä löytyy monenlaista purtavaa, sillä Aito Säästöpankki maistattaa Kukkian maatalousnaisten rievää ja Mikkolan Aarre keittää synttärikahvit. K-Market Järvikansalla tehdään hodareita ja koulun vanhempainyhdistys tuo makkaragrillinsä kylälle.

Luopioisten Osuuspankin pääsee pyöräyttämään Onnenpyörää, ja joka pyöräytyksellä voittaa jotakin. Palkintona on muun muassa Fjällraven Kånken -reppuja. Vapaaehtoisilla osallistumismaksuilla kerättävä tuotto lahjoitetaan Kukkiakodon vanhusten hyväksi.

Musiikki ja ulkotulet tuovat kylälle tunnelmaa, ja ilta huipentuu kello 20 alkavaan ilotulitukseen.

Perjantaina 28.10. järjestettävä Luopioisten Pimmeemmän kaupan ilta huipentuu ilotulitukseen.

Kommentit (2)

 1. teemunurmi

  Toivottavasti Kolari Special on huomioinut valtioneuvoston asetuksen 1266/2002 tätä ekotekoa suunnitellessaan. Heti 1 §:ssä todetaan seuraavasti:

  ”1 §
  Moottorikäyttöisen ajoneuvon seistessä muualla kuin tieliikennelainsäädännössä tarkoitetulla tiellä ei ajoneuvon moottoria saa käyttää enempää kuin kaksi minuuttia. Lämpötilan ollessa alle –15 °C saa moottoria ennen ajoon lähtemistä kuitenkin käyttää enintään neljä minuuttia. Traktorin, moottorityökoneen ja auton alustalle rakennetun työkoneen moottoria saa kuitenkin käyttää ennen ajoneuvolla tai koneella tehtävän työn alkamista ajoneuvon toimintavalmiiksi saattamiseen tarvittavan ajan.”

  Toivotaan siis, että yritys ei syyllisty rangaistavaan tekoon ja auto sammuu alle 2 minuutissa.

 2. Nurmikko

  Näitä nokkelia itsensänaurattajia löytyy aina. Järjestät vaikka pajupillien kilpaveistot, niin itsensä tärkeäksi ylentänyt besserwisser seisoo vieressä ja naukuu kuinka pajulinnulta tuhotaan tärkeät pesimäpuut sekä kaupanpäälle kertoo vielä linnun värityksen keväällä ja syksyllä.
  Älkää nyt herranen aika sentään käynnistäkö mitään moottoria ettei maailma huku paskaan. Arvuutellaan mielummin kauanko kestää kun pipopää keksii uuden valittamisen aiheen.

  Ja mikäli edellinen kommentointi oli tarkoitettu nokkelaksi briljeeraamiseksi omilla tiedoilla ja ihmisten naurattamiseksi, ei kannata varata stadionia stand-up keikkaa varten. Oman mökin huussi riittää, siellä ei ainakaan pitäisi olla muita kuulemassa…

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?