Nauriita nakkien tilalle

Nuotiotulillakin suomalaiset liikaa lihaa ja nakkeja naurattavat, makkaroitakin kiusaavat ja usein vielä pahoin polttavat, pilaavat. Ikään kuin moinen muona paras ja ainoa retki-eväs olisi.

Varustapas vastedes makkarain tilalle nauriita, lanttuja, punajuuria, perunoita! Lohko tarvittaessa pienemmiksi ja kääri tiukasti foliopaperiin tai läpimärkään sanomalehteen. Laita puoleksi tunniksi tuleen hautumaan, kypsymään. Parhaan kypsennyskonstin kokeillen löydät.

Lapsuudessain puimakonetta pyörittävän suuren höyrykoneen tulipesän hehkuville hiilille kokonaisia lanttuja heiteltiin. Kun ne sitten hiiltynein kuorin hollin kuluttua pätsistä ulos poimittiin, kahtia halkaistiin ja pikku lusikoin nuo punertavankullankeltaiset herkut nautittiin, eipä sen makoisampaa evästä kukaan tiennyt.

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?