Klassista, jazzia, viihdemusiikkia ja musikaalien energiaa Kangasala-talon keväässä

Hullu prinssi -musikaali nähdään alkuvuodesta. Kuva: Kiia Mansikkaviita

Kangasala-talon keväässä nähdään monia huippunimiä niin klassisen, jazzin kuin viihdemusiikinkin saralta.

Pianisti Paavali Jumppanen palaa odotetusti Kangasala-saliin ohjelmistossaan pianomusiikin kovia klassikoita. Baritoni Sauli Tiilikaisen ja pianisti Jukka Nykäsen konsertti vie ooppera-aarioista rakastetuimpien yksinlaulujen kautta kohti musikaalimelodioita. Kangasala-talon kevään klassinen sarja täydentyy loppuvuoden aikana.

Sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Jyrki Anttila tarjoilevat operetin helmiä.

Jazzin kuumia kotimaisia nimiä on Emma Salokoski yhdessä eturivin muusikoista koostuvan Ilmiliekki Quartetin kanssa.

Pekka Pohjolan musiikin Kangasala-saliin tuova The Breed kokoaa yhteen huippumuusikot Jukka Iisakkilan, multi-instrumentalisti Jaan Wessmanin, Aki Lääkkölän, Niko Ronimuksen ja maailmanmusiikin kansainvälisellä huipulla toimivan viulisti-säveltäjä Ville Ojasen.

Ville Ojasen osaamisesta nautitaan Kangasalla toiseenkin otteeseen, kun kuvataiteilija Samuli Heimonen kohtaa kansanmuusikon performanssissa Kangasala-salin lavalla. Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely nähdään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keväällä.

Kulttuurineuvos Veijo Baltzarin Ludvig XVI-kokoonpano vie yleisön läpi mustalaismusiikin ja rakkauslaulun neljän vuoden ajan Baltzarin 50-vuotistaiteilijajuhlakonsertissa.

Kangasala-talon uutta tarjontaa edustaa Sampo Lassila Narinkkan klezmerkonsertti, joka johdattaa Itä-Euroopan juutalaisten mystisen kansanmusiikin pariin.

Metsä-elokuvakonsertissa Kangasala-sali pääsee näyttämään taipuisuuttaan elokuvateatterin ja konserttisalin yhdistelmänä. Elokuvakonsertissa kuullaan seitsenhenkisen kokoonpanon esittämänä Lasse Heikkilän säveltämää musiikkia, joka kertoo samaa tarinaa Veikko Ruohotien luontoelokuvan kanssa.

Kangasalan lukion ja teatteriammattilaisten yhteinen Hullu prinssi -fantasiamusikaali saa kantaesityksensä Kangasala-talossa tammikuussa. Hanna Suutelan käsikirjoittama ja Disa Kamulan ohjaama musikaali nostaa esiin paikalliset nuoret varteenotettavia kulttuurintekijöinä.

Suomen Musiikkiteatteri tuo Kangasalle tällä kertaa Ilari Hämäläisen tähdittämän Kirka-musikaalin. Komediaa Kangasalla -tapahtumasarja jatkuu Krisse Salmisen ja Mikko Vaismaan stand up -illalla.

Kaksi pitkän linjan kevyen musiikin duoa Edu Kettunen ja Mika Kuokkanen sekä Johanna ja Mikko Iivanainen yhdistävät voimansa intiimissä konsertissa. Kangasala-talon klubitarjontaa jatkaa Popeda-ikoni, kitaristi Costello Hautamäki ikivihreillä rockklassikoilla.

Kangasala-talossa suositut viihde- ja iskelmäkonsertit ovat mukavasti edustettuina myös keväällä. Slaavilainen ilta tuo Kangasalle Tomi Metsäkedon, Milana Misicin sekä Amadeus Lundbergin. Tangokuningas Teemu Roivainen nähdään Kangasala-talossa tällä kertaa yhdessä Diandran kanssa.

Flamenco on ollut perinteisesti edustettuna Kangasala-talon ohjelmistossa useiden eri tekijöiden voimin. Vuoden flamencotarjonnan avaa kitaristi Joonas Widenius, joka konsertoi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa taiteen keskellä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?