Kaivuri pihassa on paras konsultti

Valokuitu ja johdot maan alle -tilaisuus houkutteli väkeä Sappeen koululle kuulemaan ja näkemään, mitä rakennustyöt omalla tontilla tarkoittavat.

Kysyttävää riitti ja kuulijoiden posket punoittivat, kun Pälkäneen Valokuidun Esko Koskela, Antti Tirronen ja Mikko T. Niemi ja Elenian Jukka Laakso kävivät Sappeen koululla selostamassa, mitä johtojen maan alle laittaminen tarkoittaa. Paikalla oli 15 innokasta kuulijaa ja tuskin oli Valokuidun toimitusjohtaja Esko Koskela päässyt alkuun, kun ensimmäinen jo kysyi, onko valokuitu vaarallinen.

Koskela muistutti puheessaan toistuvasti kuulijoita siitä, että valokuituliittymätilaus on syytä tehdä joutuisasti. Runsaasti innostusta asiaan olikin, mutta moni myös pähkäili sitä, mitä kehitteillä oleva 5 G -verkko merkitsee. Kumpi on parempi, langaton vai valokuitu? Yksiselitteistä vastausta ei saatu, mutta valokuitu tarjoaa tiedon siirtoa isolla nopeudella heille, jotka sitä tarvitsevat. 5 G -verkko tulee todennäköisesti maaseudulle 5–10 vuoden kuluessa.

Elenian Jukka Laakso nauratti yleisöä toteamalla, että kaivuri pihassa on paras konsultti. Silloin viimeistään ihmiset kiinnostuvat siitä, mitä on tekeillä. Hän totesi, että kaivuutyöt ovat myöhässä, sillä 300 kilometrin ”Pälkäne-projektista” noin puolet on tällä hetkellä tehty. Laakso kuitenkin lupasi, että vuonna 2020 Sappeessakin on huomattavasti varmempi verkko.

Päivi Heinonen

 

Yksi kommentti

  1. Matti Keipi

    Valokuitu maksa kuitenkin liikaa kun huomioidaan että kustannus ei ole kovin suuri kun tuo kaapeli menee maahan suurelta osin hyvin nopeaan ei joka paikassa tarvi kaivuria vaan voi vetää suoraan maahan kaapelin ja kaivuri tekee vain pahat kohdat.
    Tietysti urakoitsijat vetä tuosta hyvät hinnan ja yhtiökin reilun voijton joka liitymästä.
    Kun ei tuota kaivuutakaan ole todella kilpailutettu siten että varmasti halvin tekisi-

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?