Ropseja ristikolle Rajalaan!

Kunnianarvoisa Rajalan metsätyökämppä Laipanmaan tumman kuusikon syrjässä autioin akkunoin enimmäkseen orpona ootteloo. Yks halkomotti sen seinustalla menneiden metsuriaikojen vähäisenä vihjeenä siellä yksinään seistä nököttää.

Ehotan, että kämpän ympärille silmäin ja ihmisten iloks historiallisia, erilaisia parkkuupukkeja porukalla pystytetään; aatteidensakin mukaisia: kommunisteja, sosiaalidemoraatteja, vennamolaisia tuulijalkoja, maalaisliittolaisia ja jämsäläisten jäniksiä! Noillakin nimillä ne muinoin tunnettiin. Silloin kun rivakoita reissumiehiä, velmuja lentojätkiä näillekin tienoille metsätöihin ympär maan kaukaakin vaels.

Vaikkapa viiden vuoden välein Rajalan kämpällä pari kuusta justeerilla entismalliin kaadettakoon ja pienet määrät paperpuita, ropseja, sullia, massaa vuoluraudoilla ja petkeleillä näytiks kuorittakoon ja ristikolle kauniisti kuivahtamaan aseteltakoon.

Mukava on näidenkin talkoiden jälkeen viel kotonakin housuissa, paidassa ja puserossa aistia männyn ja kuusen pihkan ja metsän niin mieluinen, raikas tuoksu!

Mikko Kiio

Kangasala