Jonne Lindholm on Vuoden Artesaani 2018

Jonne Lindholm.

Vuoden Artesaaniksi on valittu rakennusrestauroinnin artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistunut Jonne Lindholm. Voittaja julkistettiin ja palkittiin Tampereella Suomen Kädentaidot -messujen avajaisissa perjantaina Tampereella.

Vuoden Artesaani -raadin mukaan Lindholmin vahvuuksia ovat intohimoinen, sitoutunut ja periksi antamaton asenne ja tämän entisöintiprojektit edustavat mallikelpoisesti perusteellista ja perinteistä suomalaista työtä.

– Olen erittäin otettu, onnellinen ja pöllämystynyt tästä tunnustuksesta. Tämä merkitsee minulle tosi paljon henkilökohtaisesti, mutta tämä on erinomaisen hieno juttu myös alamme kannalta, pälkäneläislähtöinen ja nykyisin Turussa asuva Lindholm toteaa.

37-vuotias Lindholm on rakentajaperheen sisaruskatraan nuorimmainen. Vanhemmat pyörittivät Pälkäneellä puuelementtejä valmistanutta Eridomic Oy:tä. Lindholm työskentelee tällä hetkellä Restart Oy -nimisessä rakennusrestaurointiyrityksessä mielenkiintoisten restaurointi-, kunnostus-, korjaus- ja entisöintikohteiden parissa.

Lindholmia kiinnostaa myös vanhojen kierrätysosien hyödyntäminen ja jalostaminen uusiokäyttöön. Hän suhtautuu alan tulevaisuuteen toiveikkaasti.

– Vanhan korjaaminen ja kestävän kehityksen mukainen rakentaminen nostaa jatkuvasti suosiotaan. Perinteisten ja vikasietoisten rakenteiden ja uusiutuvien sekä hygroskooppisten materiaalien käyttö on lisääntymässä myös uudisrakentamisessa. Vaikuttaa lisäksi siltä, että hyvää käsityön jälkeä ja perinteistä kirvesmiestaitoa osataan edelleen arvostaa ja kysyntää on oikein hyvin, Lindholm toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.