Luja-Lukko puolusti kolmosdivisioonan avausvoiton

Isot minuutit kentällä urakoinut pelintekijä Roope Taipale heitti 17 pistettä Forssaa vastaan.

Iiro Asikainen kuritti Forssaa yhdeksällä pisteellä.

Täksi kaudeksi koripallon kolmosdivisioonaan noussut Luja-Lukko otti avausvoittonsa, kun Forssan Koripojat kaatui Kostia-areenalla 78–61. Sarjapisteet irtosivat puolustuspelin tiivistyksellä.

Kookas kotijoukkue tukki kolmen sekunnin alueen ja teki forssalaisista hyppyheittoporukan, joka keräili pisteensä vapariviivalta ja satunnaisilla kolmosilla. Toimivan puolustuksen ansiosta Luja-Lukko sai pelin haltuun ja taitavat junnut mukaan korintekotalkoisiin.

Vastustajan puolustus oli vaikeuksissa, kun ratkaisuvoima ei levännyt yksinomaan Jaakko Saukkosen (16 pistettä) varassa. Pelintekijä Roope Taipale upotti 17 pistettä ja Jussi Jokinen 16. Pyrinnössä junnujen SM-sarjaa pelaava Alex Ingman auttoi kasvattajaseuraansa 11 pisteellä ja Iiro Asikainen heitti yhdeksän pistettä. Reserviin jäi vielä nuorta osaamista, sillä voitto irtosi kahta Aleksia (Juutinen ja Väättänen) vajaalla kokoonpanolla.

Sunnuntaina puolustus ei pitänyt yhtä hyvin, vaan Morbid vei 86–68 voiton Tampereella. Sarjapaikan kannalta tärkeimmät syyskauden pelit ovat vielä edessä, sillä alkukaudesta pälkäneläiset ovat kohdanneet lohkon kärkijoukkueita. Niihin lukeutuu myös Kostia-areenalla torstaina 22.11. kello 19.45 vieraileva Nokian Roosters, joka on voittanut kauden kaikki viisi otteluaan.

Jussi Jokinen heitti 16 pistettä, kun Luja-Lukko otti avausvoittonsa koripallon kolmosdivisioonassa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.