Voittoputki katkesi sekä liigassa että cupissa – Otteet LP Viestiä vastaan keskiviikkona ovat tärkeämpiä kuin ottelun lopputulos

Keskiviikkona Pitkäjärvellä nähdään, mikä oikeastaan on LP Kangasalan pelillinen ja henkinen tila. Vastassa on Mestaruusliigan kestomenestyjä LP Viesti, jonka kangasalalaiset voittivat lähes sensaatiomaisesti kauden toisessa pelissään. Silloin uumoiltiin joukkueiden keskinäisten voimasuhteiden muuttuneen, mutta viime otteluissa on ollut merkkejä paluusta takavuosien marssijärjestykseen.

Viesti on Kangasala-tappion jälkeen kahminut pelkkiä voittoja, ja LP Kangasala on puolestaan ollut tiukoilla – edelliset viisi ottelua ovat tuoneet yhden täyden pistepotin vastapainoksi kaksi tappiota ja kaksi kahden pisteen voittoa.

Kauden ensimmäiset tappionsa LP kuitenkin koki vasta viime viikolla. Joukkueen cup-ottelut päättyivät niukkaan 2–3 (25–17, 19–25, 25–21, 22–25, 15–17) -tappioon Oriveden Ponnistukselle. Liigassa avaustappio tuli vastaan sunnuntaina Pitkäjärvellä entisen Kangasala-käskijän Tuomas Alatalon Pölkky Kuusamoa vastaan erin 1–3 (25–17, 17–25, 18–25, 18–25).

Jokainen putki päättyy joskus. LP Kangasala kärsi kauden ensimmäiset tappionsa viime viikolla, olisiko keskiviikkona LP Viestin aika kokea tappio pitkästä aikaa? Kangasalalaisittain tulosta tärkeämpää on peli-ilme.

Kotijoukkueen peliin heijastui sekä ykköspassari Mita Uiaton perhesyistä johtunut poissaolo että uuden amerikkalaishakkurin Nikki Taylorin ensimmäiset peliminuutit LP:n paidassa.

Hyvään lentoon päässeen Viestin saldo on jopa kovempi kuin miltä ensivilkaisulla näyttää. Joukkue pelasi lokakuussa neljä peräkkäistä vierasottelua, joiden vastapainoksi se pääsee pelaamaan monen kavahtamassa kotisalissaan peräti kuusi seuraavasta kahdeksasta ottelustaan. Molemmat vieraspelit suuntautuvat Kangasalle.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.