Tasa-arvo kuuluu kaikille

Nykyään puhutaan paljon tasa-arvosta ja sen toteutumisesta. Näin aluksi haluan painottaa, että tasa-arvo on hieno ja tärkeä ajatus ja sitä kohti täytyy pyrkiä. Sen lisäksi tasa-arvo kuuluu kaikille, ulkoisista tai sisäisistä ominaisuuksista riippumatta. Nykypäivänä tasa-arvo toteutuukin paremmin kuin koskaan ennen. Varsinkin Suomessa.

Monet kuuluttavat tasa-arvon puolesta, mutta eivät sitten itse sitä täysin toteuta. Tuntuu siltä, että joka ikisen ihmisryhmän oikeuksien puolesta taistellaan, paitsi valkoisen heteromiehen. Ylen Aleksi Rantamaa teki aiheesta hyvän videon 1. marraskuuta 2018 YouTubeen. Suosittelen vahvasti jokaista lukijaa katsomaan kyseisen videon.

 

Nykypäivänä siis jokainen ihmisryhmä homoista maahanmuuttajiin saa osakseen puolustusta, ja se on toki hyvä asia. Kaikesta pahasta syytetään kuitenkin valkoista heteromiestä, eikä meitä saa missään nimessä puolustella.

Jos valkoisena heteromiehenä erehtyy kritisoimaan mitä tahansa ihmisryhmää, joutuu välittömästi julkisen somelynkkauksen kohteeksi, vaikka alun perin olisikin ollut tarkoitus vain vitsailla kavereiden kesken.

Sosiaalisen median aikakautena kuitenkin pienetkin kavereille tarkoitetut vitsit voivat helposti ja nopeasti levitä ympäri maailmaa ja vitsin kertoja voi nopeasti menettää kasvonsa suuren yleisön silmissä

 

Ei tänä päivänä uskalla julkisesti poiketa yleisesti hyväksytystä mielipiteestä. Esimerkiksi kun keskusteltiin, pitäisikö Suomeen tulla sukupuolineutraali avioliittolaki, ihmisiä leimattiin todella nopeasti homofoobikoiksi, jos joku jostain kumman syystä uskalsi julkisesti kertoa olevansa lakialoitetta vastaan.

Nykypäivänä feministit tuntuvat olevan äänekkäimpiä tasa-arvon kannattajia. Feministien mukaan feminismi ei enää aja vain naisten asiaa, vaan ylipäätään tasa-arvoa. Tasa-arvo ei heillä kuitenkaan selvästi ole mielessä, vaan lähinnä valkoisten heteromiesten haukkuminen. Se tuntuu olevan heidän tärkein tehtävänsä juuri nyt.

 

Jos tarkoituksena on ajaa tasa-arvoa, pitäisi ajaa kaikkien tasa-arvoa. Jokaisen ihmisryhmän, jokaisen yksilön tasa-arvoa.

Kirjoittaja on Pälkäneen lukion abi.

Naiset ja miehet ovat juuri nyt Suomessa tasa-arvoisia. En ole koskaan kokenut olevani etuoikeutetussa asemassa vain sen takia, että olen mies. Naiset ovat ja ovat aina olleet minulle täysin samanarvoisia kuin miehetkin.

Nykypäivän tasa-arvon hakuisuudessa ei siis toteudu tasa-arvo, vaan valkoista heteromiestä pidetään syynä kaikkeen pahaan, mitä ikinä maailmassa tapahtuukaan.

Jos halutaan tasa-arvon toteutuvan, sen täytyy toteutua kaikille samalla lailla. Tasa-arvo kuuluu kaikille. Myös miehille.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.