Kangasala kiri eroa Pälkäneeseen – työllisyystilanne koheni syksyn 2006 tasolle

tPälkäne ja Kangasala ovat molemmat edelleen selvästi alle Pirkanmaan keskiarvon työttömyystilastoissa. Kangasalla työttömyys taittuu kuitenkin Pälkänettä ripeämmin. Kangasala nipisti työttömien määrää vuoden aikana 33 prosentilla.  Pudotus oli koko maakunnan suurimpien joukossa, kun Pälkäneellä työttömien määrän lasku vastaavasti jäi Pirkanmaan pienimpiin. Silti Pälkäneelläkin työttömien määrä väheni viime vuoden lokakuun ja tämän vuoden lokakuun välisenä aikana jopa 20 prosentilla.

Lokakuun lopussa Pälkäneellä oli työttömiä työnhakijoita 186, mikä merkitsi 6,3 prosentin työttömyysastetta. Kangasalla työttömyysasteeksi kirjattiin 5,8 prosenttia, kun työttömiä oli yhteensä 880.

Pirkanmaan työttömyysaste oli lokakuussa keskimäärin 8,2 prosenttia ja koko maan 8,7 prosenttia. Seitsemässä pirkanmaalaiskunnassa työttömyysaste oli korkeintaan kuusi prosenttia. Vähiten työttömyys kiusasi omille luvuilleen ponkaissutta Punkalaidunta (4,8 %), ja hankalin työllisyystilanne oli yli kymmenen prosentin työttömyysasteen Tampereella ja Urjalassa.

Työttömyys kuitenkin laski kaikissa kunnissa Pirkanmaalla vuoden aikana. Viimeksi työllisyystilanne on ollut näin hyvä syksyllä 2006.

Uusia työpaikkoja on alkuvuodesta ollut avoimena enemmän kuin kahteentoista edellisvuoteen samalla ajanjaksolla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.