Mikkolan Pytinki muuttuu Luopioisten joulutaloksi

Monipuolinen tarjonta johdattaa kävijän kohti joulua Luopioisissa joulutaloksi muuntautuneessa Pytingissä.

Rakennus sädehtii marraskuisessa illassa lukemattomin valoin. Kukkian Kädentaitajat ovat valmistelleet kauniista vanhasta rakennuksesta houkuttelevan käyntikohteen.

KulmaHuone on täpötäynnä toinen toistaan herkullisempia kudottuja ja virkattuja lapasia, kaulaliinoja, sukkia ja mitä ikinä puikoilla keksii tehdä. Siellä on myös esimerkiksi pyyhkeitä, koruja ja perinneleluja. Tästä runsaudensarvesta löytyy joululahjoja kaikille – ja kaikki ovat ekologisia, lähellä ja käsin tehtyjä.

Pytinkiin on viritelty joulutunnelmaa.

Perinteiset ja odotetut Kädentaitajien joulumyyjäiset pidetään tänä vuonna Pytingin joulutalossa 13.–16.12. kello 10–17.

 

Kahvila, satutunteja ja joululauluja

Pytingin kahvila on sekin avoinna koko joulunalusajan. Kädentaitajat leipovat maittavia herkkuja ja kiireinen joulun odottaja voi istahtaa hetkeksi kahvikupillisen ja herkkuleivonnaisen ääreen.

Pientä ohjelmaakin on luvassa, sillä muun muassa sunnuntaina 16.12. kahvilassa soivat upeat englantilaiset joululaulut. Pytingin yläkerrassa pidetään satutunteja ja sitä voi käyttää vaikkapa lapsiparkkina, jolloin vanhemmat pääsevät hetkeksi hypistelemään lahjavaihtoehtoja lasten kuunnellessa Pöllötädin lukemia satuja. Satutunnit pidetään torstaista lauantaihin 20.–22.12 kello 16–17, ja ne liittyvät kunnan kultuuritoimen lukutaitohankkeeseen.

Joulunavauslauantaina Pytingin kahvilaa pitävät Kukkian maa- ja kotitalousnaiset tunnetulla taidollaan ja emännät lupaavat, että iso riisipuurokattilallinen odottaa silloin herkuttelijoita.

Pytingin Joulutalo on avoinna tiistaista lauantaihin 1.–16.12. kello 10–15. Sunnuntaina 16.12. joulutalo on avoinna kello 10–17  ja jouluviikolla 18.–22.12. pidennetyllä aukiololla kello 10–17.

Joulun jälkeen Pytinki vetäytyy tauolle aina helmikuun alkuun asti.

 

Kuntainfo lomilla välipäivät

Kuntainfo on avoinna ennen joulua keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kello 10–14 ja lähtee joululomalle välipäiviksi. Joulun jälkeen kuntainfo on avoinna seuraavan kerran keskiviikkona 9.1., jolloin voi muun muassa lunastaa uusia kuntosalikortteja. Entisten korttien uusiminen käy kätevästi puhelimella 046 9020581.

Navetan puolella lahjavaihtoehtojen runsaus jatkuu, sillä Käsityökeskus Hilma &Olgasta löytyy pukinkontteihin runsaasti ihanuuksia. Hilma&Olga ja Navetta ovat avoinna normaalisti kello 10–14 – mutta jouluviikolla kello 10–17.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.