Ripeä alkusammuttaja tukahduttaa rasvapalon

Kuuma ruokaöljy tai rasva voi yllättäen syttyä palamaan kattilassa, jos neste kuumenee liikaa. Rasvapalon varalta on viisasta pitää kattilan kokoista kantta käden ulottuvilla, sillä kannen nostaminen kattilan päälle on nopein keino tukahduttaa astiasta nousevat liekit. Rasvapalon sammuttamista kattilan kannella harjoitellut Marjut Virtanen tietää nyt, ettei kantta kannata nostaa sen jälkeen ylös ja kurkistaa, vieläkö palo jatkuu.

–Liekit voivat nousta sieltä uudelleen, sammutusopastusta Kuhmalahden paloasemalla viime lauantaina antaneet nuoret palokuntalaiset Anton Seppi ja Riku Ikävalko ohjeistivat.

Marjut Virtanen pääsi harjoittelemaan rasvapalon sammuttamista myös sammutuspeitteellä ja vaahtosammuttimella. Vettä ei pidä liekkien sekaan heittää, sillä se saa palon roihahtamaan entistäkin suuremmaksi.

Paloturvallisuustaitoja oli mahdollista harjoitella Päivä paloasemalla -tapahtumassa. Lauantai oli lähtölaukaus valtakunnalliselle paloturvallisuusviikolle, joka päättyy pohjoismaiseen palovaroitinpäivään tulevana lauantaina.

Marjut Virtanen tukahduttaa rasvapaloa. Anton Seppi (vasemmalla) ja Riku Ikävalko seuraavat vieressä.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.