Luopioisten tori saa komean joulukuusen

Luopioisten 11. Joulunavaus alkaa lauantaina 1.12. kirkonkylän koululta kello 9.30 ja huipentuu perinteiseen joulunavaustapahtumaan Luopioisten torilla kello 11. Torilla kuullaan Luopioisten Yrittäjien puheenjohtaja Mika Hippeläisen puhe.  Janne Vesto esittää kappeliseurakunnan tervehdyksen näin ensimmäisen adventtisunnuntain alla. Tilaisuus huipentuu kirkonkylän koulun oppilaiden marssiin koululta torille sytyttämään torikuusen kynttilät.

Tänäkin vuonna Luopioisten yrittäjäyhdistys käy kaatamassa kuusen, kuljettaa sen paikoilleen ja varustaa jouluvaloilla. Kuusi tuodaan tällä kertaa Tilausliikenne  Hanki Oy:n pihasta, jossa se on saanut kasvaa reilut 20 vuotta aurinkoisella paikalla kauniiksi ja sopusuhtaiseksi ikäänkuin juuri tämänvuotista joulunavausta varten.

– Kuusi olisi alkujaan jäänyt rakenteilla olevan talon alle, mutta onneksi kuusen alku sai ajattelevien ihmisten toimesta uuden paikan portin pielestä, josta Luopioisten Yrittäjien on se nyt helppo ottaa täysikasvuisena mukaan traktorin kyytiin kuljetettavaksi torille. Jääpä komeasta kuusesta kuitenkin metrin korkuinen kanto, joka saa joulun aikaan toimia kynttilälyhdyn alustana, iloitsee Mervi Hanki.

Joulunavausta vietetään alkaen kello 10 myös kunnan joulutalolla, Mikkolan Pytingissä sekä Mikkolan Navetalla, jonne on luvassa muun muassa Rautajärven Tiernapoikien esitys noin kello 13.

Luopioisten torille tuleva kuusi vielä kasvupaikallaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?