Nuijantalon Kahvila & Putiikki avaa ovensa uudistettuna

Nuijantalon kahvila & putiikki avaa uudelleen viikonloppuna.

Syksyn ajan taukoa pitänyt Nuijantalon kahvila avaa viikonloppuna uudistettuna. Esimakua saatiin jo perjantaisen Nuijantalon joulutorin yhteydessä.

Nuijantalon Kahvila & Putiikissa on viikonloppuna avajaistarjouksia ja vanhanajan joulutunnelmaa. Lisäksi avautuu vanhojen joulukorttien näyttely.

Kahvilan tiskin takana jatkava Sini Ignatius leipoo suurimman osan tarjottavista itse.

– Leivon voilla, ja mahdollisimman paljon luomu- ja lähiaineksista. Lisäksi pyritään käyttämään täysjyväjauhoja ja vehnän sijasta spelttijä ja muitakin viljoja.

Myös putiikin tuotteet ovat paljolti luomua ja lähituotteita; eettisiä pienten kotimaisten valmistajien ja käsityöläisten tuotteita. Tarjolla on muun muassa nummelalaisen Globe Hopen laukkuja, huiveja pipoja ja asusteita, jotka ommellaan suurimmaksi osaksi Kangasalla Imagewearissa. Hyllyistä löytyy myös kreetalaisia luomuoliiveja, oliiviöljyjä ja -balsamicoja sekä luomukosmetiikkaa, joka tulee kangasalalaisen maahantuojan Miraz Oy:n kautta.

– Vauvojen herkälle iholle löytyy myrkyttömiä ja allergiavapaita luomuöljyjä ja -voiteita ja pikkulapsille helliä luomuhammastahnoja. Olen tuntenut Mirazin perustajan Mirja Tyynysniemen jo nelisenkymmentä vuotta. Yhteistyö on helppoa ja minulla on täysi luottamus, Sini Ignatius sanoo.

Putiikin valikoimista löytyy myös joulukahveja, kynttiläsettejä, lasikristalleja, kristallikoruja ja paljon paljon muuta.

– Valitsen myytäväksi tuotteita, joita itsekin haluan. Rakastan kristalleja. Käytän niitä paljon omassa sisustuksessani. Ne sädehtivät kynttilänvalossakin niin kauniisti, Ignatius sanoo.

Suunnitelmissa on myös parempien vaatteiden Re-life-piste, jossa käytetyt korkeatasoiset brändivaatteet ja asusteet saavat jatkoaikaa.

– Toivoisin, että Nuijantalolle saataisi vielä lisää yrittäjiä. Voisin kuvitella, että pyörittäisin kahvilaa vuorotellen toisen yrittäjän tai yhteisön kanssa. Näin kahvila ja putiikki voisivat olla auki joka päivä ja pidempiä aikoja. Itse en jaksa pidemmän päälle sellaista tahtia. Sen opin viime kesänä.

Ignatius haluaisi keskittyä enemmän Nuijantalon markkinointiin ja tilaisuuksien järjestämiseen.

– Sinne tarvitaan näyttelyitä, keskustelutilaisuuksia, miksei teatteria ja tanssiakin. Reaalielämää!

Nuijantalo on vastedeskin vuokrattavana juhliin ja tilaisuuksiin.

Sini Ignatius on tuonut Nuijalle joulun tunnelmaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.