Pitkään tauolla ollut Heli Ruotsalainen julkaisi uutta musiikkia

Heli Ruotsalainen.

Laulaja-lauluntekijä Heli Ruotsalainen on julkaissut pitkän hiljaiselon jälkeen odotettua uutta musiikkia. 1. joulukuuta julkaistulla tuplasinglellä kuullaan käännöskappaleet Talven ihmemaa sekä Joululaulu (Hiljaa leijaa maahan hiutaleet) uusina sovituksina. Pälkäneellä vaikuttava laulajatar tunnetaan muun muassa rautalankahenkisestä iskelmästä Oljenkorsia ruutupaidassa, joka soi edelleen radioaalloilla.

Idea joulukappaleiden julkaisuun syntyi, kun nostalgista rockabilly- ja gospelmusiikkia esittävä orkesteri The Snowflakes ehdotti Ruotsalaiselle yhteistyötä. Yhtye on muun muassa aiemmin konsertoinut Maria Lundin kanssa.

– Tämä vaikutti niin hyvältä yhdistelmältä, etten voinut kieltäytyä! Tiiviiden studiosessioiden seurauksena syntyneissä kappaleissa on kuultavissa autenttisia 50-luvun vivahteita sekä Joululaulussa myös jazz-tunnelmointia. Varsinkin tästä Joululaulusta on vuosien saatossa tullut minulle todella rakas kappale, joka luo heti sellaisen lämpimän joulutunnelman. Olen supertyytyväinen yhteistyöhön loistavan bändin kanssa sekä molempien biisien lopputulokseen, Heli Ruotsalainen iloitsee.

Heli Ruotsalaisen ensimmäinen albumi Tuulen suuntaan julkaistiin vuonna 2007. Kaikki viisi ensimmäistä singleä ovat olleet Radio Suomen soitetuimpia, ja Ruotsalainen valittiin Iskelmä Gaalassa vuonna 2007 Vuoden tulokkaaksi. Nousukiidossa ollut artisti sairastui sittemmin toiminnalliseen äänihäiriöön, minkä vuoksi hän joutui luopumaan keikkailusta. Vuosien taistelun jälkeen Ruotsalainen on kuitenkin äänen kunnon suhteen jälleen toiveikas, ja uusissa joulusingleissä ääni soikin totuttuun tapaan kauniisti ja kirkkaasti.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.