Samuli Edelmann konsertoi Kangasalla

Samuli Edelmannin, Jukka Perkon ja Matti Paatelman virsikonsertti kuullaan Kangasalla 12. joulukuuta.

– Tätä yhteistyötä on pitkään odotettu, ja nyt kun esiinnymme yhdessä, emme tunnu pääsevän enää toisistamme eroon, Samuli Edelmann ja Jukka Perko naureskelevat.

Miehet ovat juuri aloittaneet Oi muistatko vielä sen virren -kirkkokiertueen, joka kiertää joulun alla 18 eri kaupungissa ympäri Suomen. Konserteissa Edelmannia säestää Perkon lisäksi pianisti Matti Paatelma. Kolmikko konsertoi samalla konseptilla jo viime syksynä.

– Luvassa on klassikkovirsiä sekä isäni Toni Edelmannin rakastetuimpia kappaleita, kesällä 50 vuotta täyttänyt näyttelijä-laulaja Samuli Edelmann kertoo.

– Ja hyvänä mausteena mukana on toki jouluista tunnelmaa, joulunalusaikaa kun eletään, Perko lisää.

Perkon ja Edelmannin ei tarvitse kauan miettiä omaa suosikkivirttään: molemmat nimeävät nopeasti suosikikseen virren 509, Herra, elämääni.

– Virren teksti on hyvin puhutteleva, Edelmann perustelee.

– Samulin kautta kyseinen virsi on tullut minullekin tutuksi. Sillä myös usein aloitamme kirkkokonserttimme, Perko jatkaa.

Kaksikon puheista kuultaa selvästi läpi molemminpuolinen kunnioitus. Saksofonisti-Perko kehuu Edelmannin läsnäoloa ja rauhallisuutta lavalla.

– Opin joka kerta Samulilta jotain. Hänen läsnäolonsa on niin suurta, että hän ikään kuin pakottaa pehmeästi keskittymään musiikissa olemiseen, Perko miettii.

– Kun Jukka soittaa, kuulen Jukan sielun, en niinkään tekniikkaa, joka sekin toki on mahtavaa, Edelmann jatkaa.

Muusikoiden joulunodotus kuluu pitkälti keikkaillen, sillä 29. marraskuuta Leppävirralta startannut kiertue päättyy vasta 21. joulukuuta Kittilään. Kangasalan kirkossa Edelmannia, Perkoa ja Paatelmaa kuullaan keskiviikkona 12. joulukuuta kello 19.

– Keikkailu toimii vähän kuin meidän joulukalenterinamme tänä vuonna. Sitä mukaa kun luukkuja avautuu, joulu on koko ajan pikkuisen lähempänä, Perko sanoo.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?