RaLu nousi SM-sarjassa kolmanneksi

Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue nousi syyskauden päätöspelissä 17-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan kolmospaikalle, kun Honka kaatui sunnuntaina Kostia-areenalla. Paikkaa mitalipeleissä kärkkyvä RaLu voitti syksyn kaikki kotiottelunsa ja kärsi ainoat pistemenetyksensä reissupeleissä sarjakärki Ringsidelle ja Feeniks Basketille vieraspeleissä.

Arvokas Honka-voitto irtosi lukemin 67–52. Ottelu eteni tasaisena viimeiselle viisiminuuttiselle saakka. Valmennuspuuhien ohessa kolmannen erotuomarin virkaa hoidellut Klaus Rauhansalo sai lietsottua vieraat puoliajan jälkeen raivoprässiin, mutta RaLu malttoi mielensä ja karkasi espoolaisilta.

Kotijoukkueen ykköstykki oli 15 pistettä pussittanut Saana Kujala. Hyvinkään heittokone oli RaLun taisteluilmeen henkilöitymä. Hän kaivoi kuolemaa halveksuvilla syöksyillä palloja joukkueelleen ja hoiti tonttinsa myös omalla korilla.

Kovimmat minuutit kentällä urakoinut Emilia Ingman piti Hongan tähdet kurissa ja heitti siinä ohessa kymmenen pistettä. Hanna Hirvonen kirjasi 11 pistettä, Roosa Taipale seitsemän ja Helmi Raivio kaksi.

Ratkaisuhetkillä RaLun vikkelät Vilma Juutilainen ja Nea Kämäräinen olivat myrkkyä väsyneelle espoolaispuolustukselle. Pallotaiturit juoksivat vihreäpaidat solmuun ja pakottivat vastustajat virheisiin.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.