Koko Pälkäneen varhaiskasvatus kokoontui urheilemaan ja herkuttelemaan yhdessä

 

Pikkupälkäneläiset valtasivat Kostia-areenan

Villiä vilskettä ja paljon punaposkisia lapsia.

Jouluinen liikunta-aamu veti koko Kostia-areenan täyteen pieniä pälkäneläisiä. Mukaan oli kutsuttu peräti 232 lasta ja 55 aikuista Pälkäneen varhaiskasvatuksesta.

Aitoon eskareiden Viljamilta (vasemmalla) sujuu pallonheitto.

Viirikukon Kilpukoiden lastenhoitaja Kirsi Jumppanen veti jumpan yli 200 lapselle. Kaikilla nousi jalka ja aika monella myös hiki. Osallistumisprosentti oli sata.

Kostian eskarin Vanamot taitavat niin pelaamisen kuin tuulettamisen. Mallia näyttää maalitykki Ilmo, jolla on jo ennestään kokemusta salibandystä.

Pälkäneen varhaiskasvatusjohtaja Juha Forsman jakoi pikkupelaajille jouluiset herkkupussit. Erityisopettajat Leila Kajan ja Outi Kettunen häärivät apulaisina.

– Onpa tämä hieno paikka. Ihan kun olisi jossakin muualla kuin Pälkäneellä, kehui Aitoon varhaiskasvatuksen vastuuopettaja Heli Alén.

Kirkkaat Kostia-areena valot eivät kuitenkaan pitkään häikäisseet aitoolaisia, vaan pienet pallot löysivät koreihin.

Lapset saivat  tutustua jumppaan, koripalloon, sählyyn ja temppurataan.

Aamu huipentui joulupukin tapaamiseen, kun varhaiskasvatusjohtaja Juha Forsman ahkeroi parran takana ja  jakoi kaikille lapsille pikkupaketit. Melkein kaikki uskalsivat pussukan ottaa.

Osallistaminen on päivän sana. Lapset ovat itse saaneet suunnitella pussin sisällön. Siellä on omena, pipari ja karkki, Forsman paljastaa.

Lahjatoiveitakin esitettiin runsaasti, mutta pukki ei oikein  ymmärtänyt nykylelujen merkkejä ja hienouksia.

Sählykerhoissa paljon pelureita

Sählykentällä nähtiin paljon hienoja maaleja ja villejä tuuletuksia. Mikä tässä on salaisuutena?

– Osa eskareista käy salibandykerhossa Kostian koululla, kyllä sen huomaa, Forsman sanoo.

Pälkäneen varhaiskasvatuksessa uskotaan muutenkin vahvasti liikuntaan, sillä  jopa vanhempainilloissa urheillaan. Kun perhe urheilee yhdessä, puhe ja vuorovaikutus lisääntyvät.

Liikunnan voi myös yhdistää digiajan peleihin. Forsman kertoo, että 40 lapsella on  aktiivisuussensori, joka mittaa kantajansa liikkuvuutta. Mitä enemmän lapsi liikkuu, sitä enemmän hän saa oikeuksia pienimuotoiseen tietokonepeliin.

Keväällä liikkuminen vain kiihtyy, kun perheet pääsevät yhdessä harrastamaan parkouria. Forsmanin mukaan myös äidit ja isät laitetaan hyppimään ja kiipeilemään.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.