Roholan tonttihinnoista määräaikainen alennus

Roholan ykkösalueen paalutettavat tontit myydään takautuvasti puoleen hintaan toukokuun loppuun asti. Pälkäneen kunnanvaltuustossa mietittiin, tulisiko tontit myydä puoleen hintaan ilman määräaikaa, koska alkukesään päättyvä tarjousaika nähtiin liian lyhyeksi.

Tähän ei kuitenkaan haluttu lähteä, sillä määräajan asettamisen taustalla olivat neuvottelut alueen maanomistajien kanssa. Koska tonttimyynnin rullaaminen on molemminpuolinen etu, valtuusto piti kuitenkin hyvänä ajatuksena pitää kunnan ja muiden maanomistajien kesken uusi neuvottelu keväällä ja tarkastella tilannetta silloin uudelleen. Tuolloin on mahdollista pohtia, onko alennusten jatkamiselle tarvetta. Niinpä valtuuston päätöksen mukaisesti tonttien myyntihinta on kesään asti kymmenen euroa neliömetriltä.

Roholan alueelle Onkkaalan tuntumaan, Lahdentien ja Pälkänevedentien kupeeseen, on kaavoitettu asuinalue parillesadalle omakotitalotontille. Lähes 60-hehtaarisen alueen on määrä rakentua kolmessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen tonteista iso osa vaatii paaluttamista, joka nostaa rakentamiskustannuksia.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.