”Myrskyn jälkeen on poutasää” – Sydän-Hämeen Lehden luottoastronomi Plutonius Tähtinen kurkisti tähtimerkkien vuoteen 2019

Mitä tuo vuosi 2019 tullessaan? Sydän-Hämeen Lehden vilkkusilmäinen luottoastronomi Plutonius Tähtinen näki astraali-ikkunastaan vuoden 2019 kuljeskelemassa takapihallaan, kutsui sen kahville ja jakaa nyt lehden lukijoille sen, mitä tulevaisuudesta kuuli kosmisessa kahvipöytäkeskustelussa.

 

 

Oinas 21.3.–19.4.

Kun alkuvuodesta antaa palaa, niin antaa palaa! Älä jarruttele, kun kerrankin tuntuu kulkevan. Kesällä on aikaa hiljentää vauhtia ja miettiä, mitä alkuvuonna tulikaan tehtyä. Syksyllä löydät elämääsi niin paljon uusia suuntaviivoja, että ne hämmästyttävät lähipiirisi.

Pidä kuitenkin päätöksistäsi kiinni – palkinto tulee loppuvuodesta.

 

Härkä 20.4.–20.5.

2019 on sinulle rakkauden ja ystävyyden vuosi – kunhan suhtaudut maailmaan aavistuksen aiempaa suopeammin. Äksyily karkottaa ihmisiä ympäriltäsi ja oikeastaan tuo lähellesi pitkällä aikavälillä tarkasteltuna täysin vääränlaista väkeä. Ystävälliset otteet sen sijaan lisäävät lämpöä monella saralla ja monessa mielessä.

Romantikoksi ei tarvitse heittäytyä, jo kunnollisilla käytöstavoilla pääsee pitkälle etenkin kesän kuukausina.

Jos saldo tällä saralla tuntuu näyttävän vielä loppuvuodesta nollaa, älä huolestu. Olet kuitenkin jo laittanut alulle jotakin, joka on konkretisoitumassa vasta seuraavan vuoden puolella.

Kaikkea ei voi kuitenkaan saada: sen minkä rakkaudessa saat, rahassa menetät.

 

Kaksonen 21.5.–21.6.

Tammikuun suunnitelmasi menevät pahasti mönkään, mutta kevättalvella pääset taas hyvään vauhtiin. Muista kuitenkin terveellinen varovaisuus: kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Juhannuksen tienoilla elämässä astuu mielenkiintoinen tuttavuus. Anna uudelle ihmissuhteelle rohkeasti mahdollisuus.

Marraskuulta ei ole lupa odottaa paljon tänäkään vuonna.

 

Rapu 22.6.–22.7.

Tänä vuonna olet päättänyt onnistua ja se näkyy heti alkuvuodesta. Asia ei jää huomaamatta myöskään arkesi kanssasi jakavilta. Muutos on niin hätkähdyttävä, että kavahdat sitä hieman itsekin. Kesään rapu sukeltaa niin hyvistä merkeistä, että kesästä tulee pakostakin räiskyvä.

Talvella kannattaa jarrutella ja ottaa rauhallisemmin. Ei kannata sohia saksillaan joka paikkaan!

 

Leijona 23.7.–22.8.

Marsin ja Juppiterin suhde viittaa siihen, että terveys saattaisi hyvinkin olla se keskeinen asia, johon sinun kannattaa kiinnittää huomiota vuonna 2019. Mieltäsi painanut asiakin olisi siinä samalla syytä selvittää, vaikka lopputulos etukäteen jopa pelottaisikin.

Saat huomata, että pienilläkin elämäntapamuutoksilla on lopulta suuri yhteisvaikutus ja pitkin vuotta ne heijastuvat myös ympärilläsi olevien ihmisten elämään – pääosin positiivisesti.

Numero 5 voi yllättää sinut kevään aikana iloisesti. Isoja hankintoja kannattanee kesällä välttää, koska huomiokykysi ei ole niiden tekemistä ajatellen terävimmillään. Syyn varmasti tiedätkin.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Uudenvuoden ilotulituksen räiskeessä teet päätöksen, josta olet vielä monesti iloinen tänä vuonna. Talvella päätöksesi tosin johtaa sinut tilanteeseen, jossa tarvitaan sovittelijan kykyjä. Vaikka tilanne tuntuu siinä hetkessä todella epämiellyttävältä, kesällä pystyt jo nauramaan sille. Kesä on kohdallasi kauttaaltaan aurinkoinen, samoin syksy sujuu sujuvien taivaankappaleiden vauhdittamana.

Ole tarkkana joulukuussa: joku yrittää hyötyä kustannuksellasi!

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Tuleva kevät koittaa tyystin erilaisissa merkeissä kuin viimeksi. On pitkälti tulkintakysymys, onko kyseessä hyvä vai huono asia. Pidä positiivisuus matkassa, koska alkuvuoden suunta määrittää paljon myös loppuvuotta.

Talous näyttää tähtimerkillesi suotuisalta. Jos pelaat korttisi oikein, saatat olla loppuvuodesta yllättävänkin äveriäs. Pidä jalkasi kuitenkin maassa, äläkä anna hyvän taloustilanteen sokaista itseäsi tai sotkea ihmissuhteitasi.

Pitkään suunnittelemasi matka on otollisempi toteuttaa nyt kuin viime vuonna. Mieti silti vielä kertaalleen matkakohteen lisäksi se, kenen kanssa reissuun oikeasti haluat.

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Uusi vuosi on pitkälti elämän uomiinsa asettumisen aikaa. Viime aikojen myllerrysten jälkeen se on paitsi ansaittua myös tarpeellista. Kun arki alkaa rullata sujuvammin, huomaat että aiemmasta poiketen sinulle jää aikaa välillä pysähtyä miettimään, mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Se tarjoaa oivan mahdollisuuden oppia kokemuksistasi tulevaa varten; seesteisempien aikojen jälkeen luvassa on jälleen pientä keikutusta keväällä 2020.

Kesä tarjoaa monia ilonaiheita varsinkin loppukuusta syntyneille, ja silmänsä auki pitävillä loksahtaa mukavasti kohdalleen epätodennäköisempikin kuvio.

Syksyllä kohtaat mielenkiintoisen uusvanhan tuttavuuden.

 

Jousimies 22.11.–21.12.

Joku lähipiirissäsi kaipaa apua enemmän kuin kuvitteleekaan – ja sinä jos kuka olet varsin hyvin perillä hänen tilanteestaan. Tarjoa siis rohkeasti apua, vaikka se tuntuisi kiusalliselta ja avun tarvitsija ei sitä ymmärtäisi selkeästi pyytää. Vaikka apu jäisi tarjoamisen asteelle, ei se silti mene hukkaan vaan sillä on kauaskantoiset seuraukset.

Edessä olevat muutokset huolettavat sinua pääosin turhaan. Asioilla on vuonna 2019 selvitä onnistuneesti, mutta älä luota liikaa tuuriin tai siihen, että muut hoitavat asiat puolestasi.

Antaisitko taiteelle mahdollisuuden heti alkuvuodesta? Saattaisit yllättyä.

 

Kauris 22.12.–19.1.

Taivaankappaleiden asento ei lupaa hyvää kauriille alkuvuodesta. Pidä siis matalaa profiilia! Kun maltat olla hissuksiin, keväästä tulee sinulle hyvä ja antoisa. Keskikesän helteillä voit sen sijaan unohtaa kaiken varovaisuuden. Anna rohkeasti mennä, jos siltä tuntuu.

Syksyllä syyssateet saavat sinut masentumaan, mutta yllättävältä taholta tuleva puhelu kääntää loppusyksysi taas kuulaaksi.

 

Vesimies 20.1.–18.2.

Vaikka ajattelet vuoden vaihteessa, että tulossa on tasapaksu vuosi, tulet kevättalvella yllättymään. Tuolloin tapahtuu jotakin, mikä saa sinut hehkumaan ihan uudella tavalla. Sinkkuvesimiehet elävät varsin viriiliä aikaa, ja varatuille vesimiehille kevät lupaa myöskin arjesta poikkeavaa sutinaa. Sutina jatkuu kesälläkin, mutta ole varovainen, ettet polta näppejäsi.

Loppusyksystä kannattaa rauhoittua ja keskittyä siihen, missä olet parhaimmillasi.

 

Kalat 19.2.–20.3.

Saatat kokea eläväsi synkkiä aikoja, ja osin syystäkin. Suotta ei sanota vaikeuksien kasaantuvan – mutta yhtä lailla vaikeudet on tehty voitettaviksi. Oikotietä onneen ei ole, mutta jos jaksat taklata ongelmat yksi kerrallaan, huomaat viimeistään kesään mennessä saavuttaneesi jotakin sellaista, jota et osannut vielä vuodenvaihteessa kuvitellakaan.

Älä hylkää ystäviäsi vastusten keskellä, vaikka toisinaan saatat kokea heidätkin ylimääräisenä taakkana. Itsekin tiedät, että heidän torjumisensa johtaisi kuitenkin lopulta vain isompiin ongelmiin. Osa heistä tulee sitä paitsi yllättämään sinut varsin iloisesti syksyn kuluessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.