Pohjan koulun ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat siirtyvät Kuhmalahden päiväkodin tiloihin

Kuhmalahtelaisen Pohjan koulun sisäilmaongelmat aiheuttavat muutoksia koulun luokkatiloihin. Suurin muutos tapahtuu 1–2-luokkalaisilla, jotka siirtyvät opiskelemaan noin kahdeksan kilometrin päässä koulusta sijaitsevan Kuhmalahden päiväkodin tiloihin. Yhdistetyllä ykkös- ja kakkosluokalla on tällä hetkellä kymmenen oppilasta. 3–4-luokkalaiset ovat opiskelleet koulun laajennusosassa ja he jatkavat koulunkäyntiä entisessä luokassaan. 5–6-luokka siirtyy opiskelemaan ruokalaan.

– Koulun henkilökunta on toiminut aktiivisesti ja ripeästi kun koululla on mietitty, miten koulunkäyntiä päästään jatkamaan puhtaissa tiloissa. Siirtymiset tapahtuvat jo tammikuun aikana. Sitä ennen ratkaistaan muun muassa vielä oppilaiden kyytiasioita, Kangasalan opetuspäällikkö Merja Lehtonen kertoo.

Koulun tulevaa käyttöä selvitellään

Kaupungin kouluverkkosuunnitelmassa Pohjan koulua on esitetty lakkautettavaksi vuonna 2021. Suunnitelmissa on, että 1.-4.-luokkien oppilaat siirtyisivät tuolloin päiväkodin yhteyteen rakennettavaan Kuhmalahden uuteen kouluun ja 5.-6.- luokkien oppilaat Sariolan kouluun Sahalahdelle. Kouluverkkosuunnitelmassa todetaan, että Pohjan koulun peruskorjaus ei ole perusteltavissa koulun nykyisen koon ja oppilasennusteen näkökulmasta. Miltä koulun tulevaisuus näyttää nyt, kun rakennuksessa on todettu sisäilmaongelmia?

– Terveysviranomaiset ovat pyytäneet meiltä selvitystä koulun tulevasta käytöstä helmikuun loppuun mennessä. Selvitys on nyt tekeillä, mutta se on vielä aivan alkuvaiheissaan, Merja Lehtonen sanoo.

Pohjan nykyinen koulurakennus on valmistunut vuonna 1952. Koulussa opiskelee lukuvuonna 2018–2019 yhteensä 38 oppilasta.

 

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.