Pohjan koulun kellaritilat ja liikuntasali suljetaan sisäilmaongelmien vuoksi – luokkatiloihin ilmanpuhdistimet ensi viikolla

Kuhmalahdella sijaitsevassa Pohjan koulussa on esiintynyt mahdollisesti sisäilmaan liitettävää oireilua. Koulun liikuntasalissa ja sen yhteydessä olevissa pukuhuone- ja varastotiloissa on todettu poikkeavaa mikrobiperäistä hajua, ja tilojen käyttöä on suositeltu rajoitettavaksi.

Tehdyissä tutkimuksissa kellarissa todettiin kohonnutta kosteutta betonirakenteissa sekä mikrobivaurioita maata vasten olevissa seinärakenteissa. Lisäksi välipohjien eristeissä todettiin mikrobivaurioita osassa tutkituista kohdista. Näiden tutkimusten ja rakennuksessa aikaisemmin tehtyjen tutkimusten perusteella rakennuksessa on korjaustoimenpiteitä vaativia vaurioita.

– Nyt ensivaiheessa kellarikerros alipaineistetaan. Korjaustoimenpiteitä suunnitellaan ja niiille laaditaan parhaillaan toteutusaikataulua, Kangasalan kaupungin kunnossapitovastaava Toni Lahti kertoo.

Sisäilmasta aiheutuva altistuminen ja terveyshaitta on kellaritilojen osalta todennäköistä ja rakennuksen muilta osin mahdollista. Haitallisen altistumisen vähentämiseksi rakennuksen kellaritilat sekä liikuntasali suljetaan muista tiloista. Käytettäviin luokkatiloihin hankitaan ilmanpuhdistimet.

–  Ilmanpuhdistimia viedään koululle ensi viikolla, todennäköisesti tiistaina, Lahti kertoo.

Rakennuksessa mahdollisesti esiintyvien sisäilman laatuun liitettyjen oireiden osalta henkilökunnan tulee olla yhteydessä työterveyshuoltoon ja oppilaiden kouluterveydenhuoltoon.

Pohjan koulun tilannetta on selvitelty Kangasalan kaupungin sisäilmatyöryhmässä.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.