Villa Armaassa on taas ikoninäyttelyn aika

Vuosittainen ikoninäyttely aukeaa Villa Armaassa sunnuntaina 13. tammikuuta.

Pikonlinnan Art Villa Armaassa Kangasalla alkaa ikoninäyttely tulevana sunnuntaina. Näyttely on avoinna 30. maaliskuuta asti. Mukana on perinteisiä, alaa harrastaville tuttuja ikoniaiheita, mutta myös harvinaisempia kuvia. Näyttely sopii hyvin myös lapsiperheille.

Mukana on yhteensä kahdeksan maalaria ja ikoneita hieman yli sata. Merkittävimpinä esiin nousevat kultaajamestarin Liisa Holstin puolijalokivin koristellut suuret ikonit, ikonimaalausopettaja Riitta Sipilän erittäin kookas ikoni Ortodoksisuuden sunnuntai sekä kangasalalaisten Eija Kotovaaran ja Olli-Pekka Juvalaisen ikonit.

Vuosittainen ikoninäyttely antaa valoa ja iloa pimeään talveen ja jatkaa joulun jälkeistä rauhoittumista kuvien äärellä.

– Yhä useammat ihmiset ovat löytäneet tiensä galleriaamme, ja ikoninäyttely on yksi vuoden merkittävimmistä tapahtumista sekä gallerialle että myös vieraille. Varsinkin ikonimaalausta harrastavat ihmiset jo kovasti odottavat näyttelyn alkamista, Auli Tikkala Art Villa Armaasta kertoo.

Alkuvuoden aikana galleriaan on tulossa myös ikonin aiheiden esittelyä sekä kuvien symboliikkaa avaavia opastuksia parina sunnuntaina. Art Villa Armas on avoinna keskiviikosta perjantaihin kello 16–19 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12–18.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?