Jättiläislippu edelleen nostamatta

Aitoossa valmistettu jättimäinen Suomen lippu, joka haluttiin nostaa satametriseen lipputankoon Haminassa joulukuun alussa, odottaa edelleen salkoon nostamistaan.

Vielä vuoden loppumetreillä Haminassa tarkisteltiin ja varmisteltiin lipputangon kestävyyteen liittyviä asioita, eikä vuodenvaihteen lähestyessä aikataulua edes lipun koenostoon ollut tiedossa.

Flagmoren tehtaalla painettu yli 400 neliömetrin kokoinen ja 60 kilogramman painoinen Suomen lippu oli alun perin tarkoitus vetää Haminassa salkoon jo itsenäisyyspäivän alla 3. joulukuuta. Ennen Euroopan korkeimmaksikin arvioidun lipputangon pystytystä kävi kuitenkin ilmi, että venäläisvalmisteisen terästangon kestävyys ei välttämättä riitä kaikissa olosuhteissa.

Aitoossa on valmistettu myös toinen koripallokentän kokoinen Suomen lippu, jonka on määrä toimia Haminassa varalippuna. Jättiliput ovat suurimpia Suomessa valmistettuja kankaita ja maailman suurimpia Suomen lippuja.

Satametrisestä lipputangosta ja läpi vuoden esillä olevasta jättilipusta on haluttu osa lippumaailmaa, jonka on tarkoitus rakentua Haminaan viiden vuoden aikana ja kattaa kaikkiaan lähes 200 valtion liput.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 8 viikkoa vain 3,90 €.