Luopioisten sählykerhossa pääsevät 5–8-vuotiaat irti

Luopioisten liikuntahallilla pidettävä palloilu- ja sählykerho on tarkoitettu 5-8-vuotiaille. Ensimmäiset kevään harjoitukset pidetään tiistaina 15. tammikuuta klo 18.

Luopioisten liikuntatalossa on syyskaudella tehty paljon maaleja, kun Tupenpurijoiden palloilu- ja sählykerhossa on kirmannut joukko 5–8-vuotiaita palloilijanalkuja.

– Omaa 5-vuotiasta poikaa kiinnostaa kovasti pallopelit. Perustimme tämän kerhon, sillä täällä ei ollut noin pienille palloilutoimintaa, kerhonvetäjä Laura Mäkinen kertoo.

Parhaimmillaan kerhossa on ollut 15 lasta samaan aikaan, mutta uusia innokkaita otetaan kevätkaudellakin mukaan.

Varusteiksi tarvitaan sisäpelikengät, suojalasit ja juomapullo. Mailoja ja muutamat suojalasitkin löytyvät kerholta.

Pätevät kerhonvetäjät

Laura Mäkiseltä löytyy salibandytaustaa Luja-Lukosta harrastetasolta. Toinen ohjaaja Heidi Järvi on pelannut Luja-Lukon edustusnaisissa ja Hämeenlinnan Steelersissä.

Tunnin vuoron ensimmäiset 25 minuuttia käytetään polttopalloon, koripalloon tai jalkapalloon. Loppuaika pelataan sählyä.

– Kaikki näin pienet eivät vielä jaksa keskittyä kuuntelemaan ohjeita. Olemmekin käyttäneet paljon aikaa pelaamiseen. Suurin osa toki malttaa kuunnella, Mäkinen kiittelee kerholaisia.

Luopioisten palloilu- ja sählykerhossa liikutaan monipuolisesti ja kokeillaan useita lajeja.

Jos kerhoon tulee lisää palloilijoita, harjoittelun osuutta lisätään. Myös vaihtoja saatetaan harjoitella.

Lapset ovat syksyn aikana oppineet paljon perussääntöjä. Esimerkiksi sen, ettei jalkojen välistä saa pelata. Aloituksissa he osaavat mennä oikeaan järjestykseen ja asentoihin. Laitojen puuttuminen haittaa, eikä pallon ylimenoja viitsi viheltää. Tehokasta peliaikaa on junioreille siis kosolti luvassa.

– Yllättävän suvaitsevaisia lapset ovat olleet myös oman joukkueen häviötä kohtaan. Olemme toki yrittäneet jakaa joukkueet tasaisesti. Osa pelaajista on kovia pelaamaan, osa taas enemmän mukana haahuilijoita.

Myös vanhemmat ovat Mäkisen mukaan olleet palloilukerhoon tyytyväisiä. Kevätkauden ensimmäinen palloilu- ja sählykerho kokoontuu Luopioisten liikuntahallissa tiistaina 15. tammikuuta kello 18–19. Kerhomaksu on 10 euroa vuodessa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.