Kirkkokuorossa tilaa uusille laulajille

Kanttori Ritva Huomo on johtanut Pälkäneen kirkkokuoroa vuodesta 1988 asti.

Joulunaika on taas ohi kauniine lauluineen ja tunnelmineen. Useimmat meistä kuitenkin iloitsevat jo pitenevästä päivästä ja valosta. Monille tammikuu on myös uuden lehden kääntämisen aikaa. Palataan työn ja harrastusten pariin. Saatetaan jopa pohtia jonkin uuden mahdollisuutta.

Iloitsin teistä monista laulajista joulun tilaisuuksissa. Kauneimmissa joululauluissa saimme kirkon kutakuinkin täyteen. Kun kerran saamme kirkon täyteen hienosti laulavaa väkeä, niin uskoisin heistä löytyvän edes muutamia, jotka voisivat osallistua laulamiseen muulloinkin kuin jouluna.

Niinpä päätinkin heittää teille upeasti tilaisuuksiin osallistuneille lauluhaasteen. Kirkkokuorossa olisi kovasti tilaa uusille laulajille. Erityisesti tällä kertaa olisi pulaa naislaulajista, toki miehetkin ovat tervetulleita. Monesti ehkä ajatellaan, että lauluharrastus on sitovaa. Kyllä niin tavallaan onkin. Jotta lauluja valmistuisi kuorossa tasokkaasti muillekin esitettäväksi vaatii se sitoutumista muutamiin harjoituksiin.

Kuorossa voi kuitenkin olla mukana myös jaksottain. Voi valita tietyn kirkkovuoden juhlan ja osallistua siihen liittyvien kuorolaulujen valmisteluun. Usein kuitenkin laulamisen ilo vie mennessään ja kuorosta tulee ystävien joukko joiden kanssa yhdessä musisoiminen palkitsee niin, että harrastukselle haluaa löytää aikaa.

Laulamisesta on tieteellisestikin tutkien löydetty monia hyviä vaikutuksia ihan ihmisen fyysiseenkin hyvinvointiin, henkisestä puhumattakaan.

Kokoonnumme keskiviikkoisin klo 18.30  Pälkäneen seurakuntatalolle lauluharjoituksiin. Jos haluat lisätietoja, soita p. 0407120565, Ritva Huomo.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.