Tallilla aloittaa alkuvuonna oma Ratsastusseura KR-team

KR-tallien vuosi oli toimintaa ja yhteishenkeä täynnä

Armi Kittilä ja Pate ilahduttivat KR-tallien joulukilpailussa pukeutumisellaan.

Iltasmäessä sijaitsevan KR-tallien vuosi on ollut toimintaa täynnä. Lasten ja aikuisten ratsastustuntien sekä valmennusten lisäksi KR-talleilla kilpailtiin vuoden aikana peräti 18 päivänä. Kilpailulajeja olivat esteratsastus, kouluratsastus, maastotaitoratsastus sekä hevostaidot. Kilpailujen lisäksi tallilla järjestettiin kilpailuharjoituksia eri lajeissa, niin lapsille kuin aikuisillekin. Toiminnantäyteiseen vuoteen on mahtunut lasten kesäleiri ja heppakerho sekä ratsastukseen ja hevostaitoihin liittyviä kurssipäiviä.
Vuoden päätapahtumat olivat kesällä järjestetyt 2-tason eli entisen aluetason este- ja kouluratsastuskilpailut, joihin osallistujia saapui pidemmänkin matkan takaa, esimerkiksi Helsingistä ja Porista.

Menestystä tullut
myös muualla

Keskimäärin kerran kuukaudessa järjestettiin 1-tason kilpailuja, jotka mahdollistavat tallin kilpaileville asiakkaille mahdollisuuden säännölliseen kilpailemiseen ratarutiinin kartuttamiseksi, sillä kilpailutilanne on aina jännittävä ja normaalista harjoittelusta poikkeava tilanne niin hevoselle kuin ratsastajalle. Ahkera harjoittelu ja kilpaileminen onkin tuottanut KR-tallilaisille menestystä kilpailuissa myös muualla kuin kotitallin kilpailuissa.

–Kilpailumenestystä tärkeämpää on kuitenkin se, että useat ratsukot ovat päässeet siirtymään vuoden aikana seuraavalle kilpailutasolle ja haastavampiin luokkiin. Monet ovat kehittyneet ratsukoina, vaikka eivät kilpailekaan, toteaa tallin omistaja Kaisu Rukko.

Ratsastuskilpailuissa on tärkeää tutustua rataan. KR-talleilla kilpailtiin viime vuonna peräti 18 päivänä.

Ratsastus on laji, jossa ratsastajat kilpailevat pääsääntöisesti samoissa luokissa ratsastajan iästä riippumatta. Samassa luokassa saattaa kilpailla nuoria hevosia tai kokeneita kisakonkareita. KR-talleilla lapsille järjestetään omia kilpailuharjoituksia, joissa lapset pääsevät harjoittelemaan kilpailutilannetta oikeita kilpailusääntöjä noudattaen, mutta esimerkiksi verryttelyssä ja radan ratsastuksessa avustaja on sallittu.

Tonttupukuisia ratsastajia

Vuoden viimeiset lasten kilpailuharjoitukset järjestettiin joulukuun alussa. Kilpailupäivänä joululaulut soivat ja tonttupukuiset ratsastajat ja ponit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Osallistujia oli yhteensä 22 ja virheettömien kilpailusuoritusten lisäksi palkittiin myös parhaiten pukeutuneet ratsukot.
– Tallillamme on  hyvähenkinen ja aktiivinen porukka vuodesta toiseen. Jokainen saa harrastaa omalla tasollaan, oli tavoitteena sitten rento hyvänmielen maastoratsastus oman hevosen kanssa tai kansallisella tasolla kilpaileminen. Meillä kaikki ovat kaikki samalla viivalla ja tärkeintä on kannustava asenne ja toiminta, kiteyttää tallin omistaja Kaisu Rukko.
Kuluvana vuonna KR-tallien toiminta aktivoituu entisestään, kun tallilla aloittaa toimintansa Ratsastusseura KR-team ry. Tallin ja seuran välinen yhteistyö tarjoaa entisestä laajempia mahdollisuuksia toiminnan kehittämiseen tallin asiakkaiden toiveiden ja tavoitteiden toteuttamiseksi.

– Omaa seuraa on toivottu jo monta vuotta. Mietin tätä pitkään, mutta lopulta annoin periksi. Onhan se totta, että nyt saamme lisäresursseja käyttöön seuratoiminnan myötä. Haluamme kehittää kilpailutoimintaa ja panostaa erityisesti lapsiin ja junioreihin. Ensi kesänä Pälkäneellä kilpaillaan jo 3-tasolla!

Johanna Urkko, teksti
Emilia Hakomäki ja Tuuni Haapsaari, kuvat

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?