Harjulle hiihtämään tai lennättämään – Vehoniemen soranottoalueelle mahtuisi myös koirakenttä

Pälkäneellä mietitään, mitä kaikkea nykyistä toimintaa kuntakeskuksessa on uuden pohjavesirajauksen myötä mahdollista säilyttää – Kangasalla pohditaan, mitä kaikkea uutta toimintaa voitaisiin tuoda pohjavesialueelle Vehoniemenharjussa.

Pitkällisen maa-ainesten oton seurauksena maisemallisesti kärsineelle Mustalukon läheiselle alueelle on pohdittu maiseman korjaamista ja samalla virkistyskäytön lisäämistä. Harjulle on soviteltu suunnitelmassa esimerkiksi retkihiihtoa, pyöräilyä, ratsastusta, kauko-ohjattavien lennokkien lennätysaluetta ja koirakenttää. Moottoriurheilua ei pohjavesialueelle haluta tuoda.

Lisäksi alueella nähdään tarve pysäköintialueelle, jonka tarkemmassa suunnittelussa ja toteutuksessa olisi kuitenkin oltava erityisen huolellinen. Rinteiden laelle aiotaan rakentaa puukaide.

Ehostuksesta laadittavassa yleissuunnitelmassa on osoitettu sekä alueita, jotka soveltuisivat harrastustoimintaan että toisaalta luonnon ehdoilla kehitettäviä alueita. Kaikkiaan suunnitelma-alue on noin 60 hehtaaria, josta entistä soranottoaluetta on noin puolet. Toimenpiteitä on määrä tehdä kolmessa vaiheessa vuoteen 2026 asti.

Suunnitelmat ovat osa Kangasalan kaupungin ja Pälkäneen kunnan yhteistä VehoSyrjä-hanketta, jossa pohditaan keinoja kehittää virkistys- ja matkailutoimintaa Vehoniemenharjulta Pälkäneen Syrjänharjulle ulottuvalla alueella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.