Poliisi ja Valvira selvittelevät Kangasalan vanhustenhuollon yksikössä sattunutta kuolemantapausta – lääkeyliannosta epäillään

Poliisi ja Valvira selvittelevät Kangasalan vanhustenhuollon yksikön potilaan kuolemaa.

Potilas menehtyi viime toukokuussa viisi päivää sen jälkeen, kun oli saanut tapaturmaisesti lääkeyliannoksen.  Lääkärin saatua tiedon tapahtuneesta lääkeyliannoksesta hän on ollut yhteydessä omaisiin, oikeuslääkäriin sekä poliisin, ja kuolemansyyn selvitys on käynnistynyt. Oikeuslääketieteellisessä kuolemansyyn selvityksessä on syntynyt perusteltu epäily, että lääkeyliannoksella on ollut osuutta potilaan menehtymiseen.

Kangasalan kaupungista kerrotaan tapauksen tulleen tietoon vasta tämän viikon tiistaina.

Kaupungin mukaan sen vanhustenhuollon yksiköissä lääketurvallisuus varmistetaan muun muassa säännöllisillä lääkekoulutuksilla ja osaamisesta annetuilla näytöillä sekä lääkehoitosuunnitelmilla. Potilasturvallisuutta varmistaa lisäksi yksikön omavalvontasuunnitelma. Potilasvahingoista tehdään myös ilmoitukset sosiaali- ja terveydenhuollon vaaratapahtumien HaiPro-raportointijärjestelmään.

Kaupunki ei ole ilmoittanut, mistä vanhustenhuollon yksiköstä on kyse. Sosiaali- ja terveyskeskus on käynnistänyt sisäisen selvityksen siitä, miksi kyseisessä yksikössä lääketurvallisuus ei ole toteutunut ohjeiden edellyttämällä tavalla.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.