Sarjakärkeen ponnahtaneen Luja-Lukon lento jatkuu – Äijät jäi jalkoihin

– Äijät ei ole huono joukkue. Pitää pelata tosi hyvin, jos mielii jättää heidät ilman erävoittoa, arvioi Pälkäneen Luja-Lukon valmentaja Heikki Kosonen.

Pälkäneläisjoukkue teki työtä käskettyä ja pelasi kenties kauden parhaan ottelunsa viime viikonloppuna lentopallon kakkossarjassa. Kostia-areenalla kirjattu lopputulos 3–0 (25–18, 25–11, 25–22) ei juuri jättänyt jossiteltavaa voittajasta.

Mouhijärveläisvieraat eivät päässeet pelaamaan omilla vahvuuksillaan, kun kotijoukkueen syöttö- ja vastaanottopeli rullasivat tehokkaasti. Hyökkäyspelissä Tomi Perkiö ja Ville Järnvall olivat armeijasta hetkeksi vapauduttuaan hyvällä lyöntipäällä, ja etenkin Reko Käenniemi otti tärkeitä torjuntoja. Koko joukkue osoitti henkistä vahvuutta nousulla kolmannessa erässä voittoon takaa-ajotilanteesta aivan erän lopussa. Samalla saatiin osoitus joukkueen laajasta tasosta, kun vaihtopelaajat nousivat ratkaisijan rooliin.

Sankarit työssään: Sami Pettersson passaamassa Reko Käenniemelle. Kuva: Jari Salopino.

– Tuplavaihdossa kentälle otetut Akseli Viitala ja Sami Pettersson hoitivat hommansa erinomaisesti, ja Juho Viitala ratkaisi voiton onnistuneilla hyppysyötöillään, valmentaja Kosonen myhäili pelin jälkeen.

Luja-Lukko on vahvoilla otteillaan noussut ylemmän jatkosarjan kärkeen tasapisteissä Lempäälän Jyryn kanssa. Jyryllä on kuitenkin yksi ottelu enemmän pelattuna.

Pälkäneläiset jatkavat kauttaan vieraskentällä Raision Loimua vastaan ensi viikonloppuna. Liigatason puitteiden ei ainakaan pitäisi olla este hyvien peliesitysten jatkolle – onhan Luja-Lukko päässyt pelaamaan liigakelpoisessa hallissa viime aikoina omien kotipeliensä lisäksi myös Loimaalla Jankkoa vastaan.

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.