Altistuminen epäpuhtauksille paikoin todennäköistä Suoraman koulussa – ilmanpuhdistimet ensiavuksi, remontti alkaa kesällä

Suoraman koulun kuntotutkimusten perusteella on tehty arvio tilojen käyttäjien altistumisolosuhteista ja terveysvaikutuksista. Altistuminen mikrobiepäpuhtauksille on rakennuksessa paikoin todennäköistä. Merkittävin riski liittyy osaan ensimmäisen kerroksen opetustiloja, joissa lattiarakenteessa ja ulkoseinän eristeissä todettiin mikrobivaurioita.

Rakennuksessa tullaan tekemään toimenpiteitä mahdollisen altistumisen vähentämiseksi. Väliaikaisena toimenpiteenä tiloihin on tuotu ilmanpuhdistimia. Korjaussuunnittelu on aloitettu kuntotutkimusten yhteydessä todettujen vaurioiden osalta. Korjaustavan varmistamiseksi ja rakenteissa todetun kosteuden aiheuttajan selvittämiseksi rakennuksessa tehdään lisätutkimuksia. Kiireellisten korjausten toteutus ajoittuu ensi kesälle.

Suoraman koulu on Kangasalan suurin alakoulu, jossa on yli 500 oppilasta. Koulun mittava peruskorjaus- ja laajennusurakka valmistui vuonna 2014.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.