Lahtisen lehtiperheen taidekokoelmaa esitellyt näyttely nosti Kimmo Pyykkö -taidemuseon kävijämäärää

Kangasala-taloon löysi tiensä ennätysmäärä kävijöitä

Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen iloitsee uudesta kävijäennätyksestä.

Kangasala-talossa vieraili vuonna 2018 yhteensä 53 106 kävijää, joista 14 870 oli Kimmo Pyykkö -taidemuseon kävijöitä ja 7537 K-Kinon elokuvakävijöitä. Edellisenä vuonna talon kokonaiskävijämäärä oli 50 852.

Viime vuosi oli Kangasala-talossa tapahtumantäyteinen. Erilaisia konsertteja ja esityksiä, elokuvia, taidemuseon opastuksia ja tapahtumia sekä yleisö- ja yksityistilaisuuksia järjestettiin yli 400.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon koko vuoden kävijämäärä nousi 14 870 kävijään edellisen vuoden 9030 kävijästä. Suosituin näyttely oli Lahtisen lehtiperheen taidekokoelmaa esitellyt Picassosta Pyykköön – Lahtiset keräilijöinä -näyttely, jossa vieraili 10 287 kävijää.

– Erityisen iloinen olen Kimmo Pyykkö -taidemuseon lähes 15 000 kävijästä. Nousu edelliseen vuoteen oli huima, ja kiitos siitä kuuluu ensimmäiselle kesänäyttelyllemme, jossa vieraili paljon kävijöitä myös Pirkanmaan ulkopuolella, toimitusjohtaja Timo Kotilainen kertoo.

Vuonna 2018 järjestettiin ensimmäistä kertaa Kangasala Irish -festivaali, jonka tapahtumissa Kangasala-talolla vieraili lähes 1300 kävijää.

K-Kinon katsotuimmat elokuvat olivat Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja sekä Olavi Virta, jotka molemmat keräsivät lähes 1000 katsojaa.

– Myös kuluva vuosi on lähtenyt Kangasala-talossa vilkkaasti käyntiin. Hullu prinssi -musikaali täytti katsomon kahdeksalla loppuunmyydyllä näytöksellä. Myös Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tammikuussa avautunut Samuli Heimosen Monesta yksi -näyttely on käynnistynyt vilkkaasti.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?