”En minä ihmeempiä sanonut…” – Luja-Lukko nousi tyrmäyksen jälkeen väkevään voittoon, kun päävalmentaja Kosonen avasi sanaisen arkkunsa

– Ei siinä mikään riehuminen automaattisesti aina auta tuossa tilanteessa, Luja-Lukon lentopallojoukkueen päävalmentaja Heikki Kosonen muistuttaa tyynesti.

Pälkäneläisjoukkue oli jäänyt avauserässä vaivaiseen 11 pisteeseen ylemmän jatkosarjan viimeisenä olevaa Raision Loimua vastaan kakkossarjassa.

– Totesin vain, että lämmittelyt on tehty ja nyt pitää ruveta pelaamaan. Ehkä valmistautuminen ei oikein onnistunut… Matkapelit ovat aina hankalia, mutta etenkin nyt sunnuntaina, kun kahden tunnin matkan ajokeli oli mitä oli. Sen jälkeen jalat tuntuivat jääneen autoon.

Luja-Lukko oli vielä toisessakin erässä alkuun vastaanottavana osapuolena tilanteeseen 3–9 asti ennen kuin palaset loksahtivat kohdalleen. Koko joukkue ryhdistäytyi samalla kun Daniel Kosonen – joka hiljattain ylitti tulosrajan yleisurheilun nuorten EM-kisoihin korkeushypyssä – otettiin kentälle. Pälkäneläisten puolustukseksi on sanottava, että vastustaja oli alussa – ja läpi koko ottelun – erittäin terävänä. Mitään ei saatu ilmaiseksi.

– Jouduimme tekemään pisteet itse, kun vastustaja ei tehnyt virheitä. Tämä olikin mielestäni kovatasoisin pelaamamme matsi ylemmässä jatkosarjassa. Loimu nousee varmasti sarjataulukossa, jos pystyy pelaamaan jatkossakin noin.

Luja-Lukon henkisestä kantista ei jäänyt lopulta epäselvyyttä. Joukkue otti täydet pisteet hivuttautumalla erävoittoon kalkkiviivoilla, vaikka näytti jo hukanneen avaimet kolmeen pisteeseen. Kärkipaikka säilyi lukemin 1–3 (25–11, 21–25, 17–25, 26–28).

Ensi viikonloppuna Luja-Lukko jatkaa vieraissa. Kärkikamppailussa vastaan asettuu Lempäälän Jyry.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.