Kesäihmiseksi tunnustautuvan Lord Estin reggaerekka jyrää lauantaina Sahalahdella

Lord Est esiintyy lauantaina Sahalahdella.

Reggae- ja dancehall -musiikista tunnettu Lord Est keikkailee tulevana lauantaina Sahalahden Krouvissa.

­– Olen ajellut usein mökille Sahalahden ohi. Mukava päästä nyt keikkailemaankin Krouvissa, Tampereelta lähtöisin oleva ja nykyisin Helsingissä asuva Lord Est, alias Tuomo Hiironmäki, miettii.

Alkuvuodesta Hiironmäki on valmistellut uutta singleään, joka julkistetaan kevään aikana. Kappaleesta Hiironmäki paljastaa sen verran, että se tulee olemaan luonteeltaan hieman rauhallisempi verrattuna edellisiin kappaleisiin. Toisen uuden kappaleen hän suunnittelee julkistavansa kesällä.

Keikkailun mies on jättänyt alkuvuodesta tietoisesti vähemmälle. Tämä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi.

– On ollut aikaa rauhoittua ja ottaa vähän rennommin sekä keskittyä biisien tekemiseen. Tästä se vauhti kuitenkin taas kevättä ja kesää kohden pikkuhiljaa kiihtyy.

Sahalahden keikan kunniaksi Sydän-Hämeen Lehti pisti miehen tiukkaan valintatestiin. Mitä vastasi Lord Est, kun oli pakko valita kahdesta vaihtoehdosta?

Reggae vai rap?

– Kyllä se on reggae, vaikka rap-musiikin parissa aikanaan junnuna aloitinkin. Kuuntelin nuorena paljon englanninkielistä rappia, ja sitä yritettiin sitten omassakin musiikissa mukailla. Dancehall- ja reggaemusiikki on kuitenkin omin juttuni.

Sauna vai avanto?

– Sauna. En ole ikinä edes käynyt avannossa, paitsi kylpylöiden kylmäaltaissa. Taloyhtiössäni Helsingissä minulla on viikoittain saunavuoro, joka tulee myös hyödynnettyä. Kesällä mökillä puusauna lämpiää kerran tai kaksi päivässä. Sauna on silloin ihan eri juttu, ja lämmitys oma ohjelmanumeronsa.

Tampere vai Turku?

– Tämä on liian helppo. Tampere tietysti. Olen syntynyt ja kasvanut siellä ja vietän kaupungissa edelleen paljon aikaa. Myös studiomme sijaitsee Tampereella.

Olut vai siideri?

– Jos näistä pitää valita, niin kyllä se olut on.

Single vai albumi?

– Nykymaailmassa on vähän se linja, että kappaleet julkaistaan sinkkuina. Vastaan kuitenkin, että albumi. Kun teen kappaleita, teen ikään kuin albumia, vaikka kappaleet sinkkuina usein julkaistaankin. Pidän huolen siitä, että biisit ovat keskenään erilaisia, jotta ne ovat sopivia mahdolliseen albumimuotoon myöhemmin.

Kesä vai talvi?

– Olen täysin kesäihminen eli vastaan kesä. Kesään liittyvät läheisesti mieliharrastukseni eli kalastus järvellä ja mökkeily. On talvessakin omat hyvät puolensa, kuten lumi ja hienot maisemat, mutta vihaan pitkää ja pimeää syksyä.

Kirka vai Eminem?

– Olen kova Kirka-fani, joten vastaan että Kirka. Minulla alkaa olla koossa Kirkan vinyylilevykokoelma ja aina silloin tällöin kuuntelen hänen kappaleitaan. Eminemkin on kova, mutta hän löi itsensä läpi vasta 2000-luvun alussa, kun olin jo siirtynyt enemmän dancehall-musiikin puolelle. Eminemiä en siis ehtinyt fanittaa missään vaiheessa ihan kunnolla.

Lord Est Sahalahden Krouvissa lauantaina 9. helmikuuta. Showtime kello 23.30.

 

Lord Est:

  • Tampereelta kotoisin oleva ja nykyisin Helsingissä asuva rytmimusiikkiartisti, oikealta nimeltään Tuomo Hiironmäki
  • Aloitti musiikin tekemisen 1990-luvun puolivälissä. Tutustui reggae ja hip hop -kulttuuriin syvemmin asuessaan Englannin Nottinghamissa 1990-luvun  loppupuolella
  • Hiironmäen graffititagi oli 1990-luvulla Est, josta tuli nimi myös musiikkiuralle
  • Tekee musiikkia yhdessä veljensä Uncle Tanin (Taneli Hiironmäki) kanssa.
  • Tunnetuimpia kappaleita esimerkiksi ”Reggaerekka”, ”Hellä ori”, ”Sun vieres on lämmin” ja ”Vuosi vaihtuu” (mukana Mikael Gabriel). Mukana myös Petri Nygårdin hittisinglellä ”Selvä päivä”

 

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.