Pälkäne vaatii Tavasea keräämään putkensa mailtaan

Pälkäneen kunnanhallitus edellyttää, että tekopohjavesilaitosta Pälkäneelle ja Kangasalle puuhanneen Tavase Oy:n rakenteet poistetaan kunnan omistamilta mailta. Lisäksi alueiden vaaditaan tulevan ennallistetuiksi maaliskuun alkuun mennessä.

Hallitus perustelee vaatimusta Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä. Kunta muistuttaa, että KHO määräsi Pälkäneelle kaavaillun tuotantoalueen osalta voimaan aluehallintoviraston hylkäävän ympäristölupapäätöksen. Pälkäneen kunnanhallitus katsoo, että aluehallintoviraston päätöksen mukaan tekopohjavesiyhtiön käyttöoikeudet Pälkäneen kunnan maa-alueisiin ovat rauenneet.

Kunta on myös kilpailuttamassa pohjavesitutkimus- ja pohjavesiasiantuntijapalveluita. Pitkän tekopohjavesilaitoskiistan lisäksi kunta näkee tarvetta pohjavesiin liittyvillä lausunto- ja tutkimustarpeilla muun muassa Ely-keskuksen hiljattaisen pohjavesialueiden rajauksia koskevan päätöksen vuoksi. Kunnan mielestä ristiriitaisin perustein tehty päätös on vaikuttamassa merkittävästi kunnan kehittämiseen sen keskustan alueella.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
SHL DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.