Onni synnytti VPK:n välkkävoltti-innostuksen

Onni Väänänen hyppää sivuttainvoltin.

Sakari Tauranen leiskauttaa hankeen.

– Olin hyppinyt kesällä trampoliinilla ja pari päivää ennen koulujen alkua opin tekemään maasta ”bäkkärin” (takaperin voltti). Kun kaverit eivät uskoneet, näytin sen pituushyppypaikalla, Kostian koulun VPK:n voltti-innostuksen synnyttänyt Onni Väänänen muistelee.

Kun talvi saapui, oppilaat alkoivat lapioida pihalle pehmeitä lumikasoja hyppypaikoiksi. Nyt muutkin viidesluokkalaiset leiskauttelevat niihin moneen suuntaan pyöriviä voltteja.

– Kun hyppijöitä on paljon, kasoissa ei tahdo riittää pehmeitä kohtia, joista voi vetää, Sakari Tauranen sanoo.

Hän loikkii Väänäsen perässä sekä bäkkäreitä että ”sideja” (sivuttainvoltteja).

– Hyppiminen on hauskaa. Isommilla kouluilla on tiukemmat säännöt, koska siellä on enemmän oppilaita. Siellä ei voi laskea pulkalla tai painia lumikasoissa. Mutta meitä on vähemmän ja tilaa on enemmän, Onni Väänänen sanoo.

Myös luokan muut oppilaat osaavat arvostaa pienempää koulua ja sen pihaa, jossa on välitunnilla tilaa telmiä. Akrobaattiset välituntitouhut eivät ole aiheuttaneet mustelmia kummempia vammoja, mutta pientä ympäristöhaittaa se synnyttää: päivän päätteeksi vaatteet voivat olla läpimärkiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?