Ilari Nummi tulkitsee Lassi Nummen rakkausrunoja Mikkolan Navetalla

Lassi Nummi (1928–2012) oli suomalaisen modernismin keskeisiä lyyrikoita. Hänen runojaan voi kuulla Mikkolan navetalla lauantaina 9. helmikuuta.

Rakkaus kaikessa moni-ilmeisyydessään oli Lassi Nummelle keskeinen aihe kautta hänen pitkän kirjailijanuransa. Ilari Nummi tuo isänsä rakkausrunot Mikkolan Navetalle lauantaina 9. helmikuuta kello 18.

Rakkaus on Lassi Nummen runoissa lahja ja loputon ihmetyksen aihe. Se on moni-ilmeistä ja vuosien myötä uudistuvaa; rakkautta puolisoa, lapsia ja lapsenlapsia, elämää ja maailmaa kohtaan. Rakkaus lumoaa arjen eikä laimene iän myötä.

Usein Nummen runot saivat syntynsä pienistä arkipäivän tilanteista. Ja kaikessa tässä arkisessa, toistuvassa, tavallistakin tavallisemmassa on muutamalla tarkalla sanallisen siveltimen vedolla läsnä jokin syvempi näkemisen ja merkityksen taso. Sen voima tekee meistä ihmisiä.

Lassi Nummi (1928–2012) oli suomalaisen modernismin keskeisiä lyyrikoita. Hän julkaisi teoksia seitsemällä vuosikymmenellä. Nummi sai työstään lukuisia tunnustuksia, ja hänen teoksiaan on käännetty useille kielille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?