Osuuspankin lahjoituspotti meni lapsille ja vanhuksille – omistaja-asiakkaat saivat ehdottaa kohteita

Kangasalan Osuuspankki jakoi 10 000 euroa lasten, nuorten ja vanhusten toimintaan.

Kangasalan seudun Osuuspankki lahjoitti 10 000 euroa pankin toimialueella oleville, sitä tarvitseville tahoille. Pankin omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan lahjoituspotin jakamiseen, sillä he saivat äänestää lokakuussa, ketkä tarvitsevat lahjoituksia eniten. Omistaja-asiakkaiden ehdotusten perusteella lopulliset valinnat teki pankin hallitus joulukuussa kuunneltuaan ensin myös hallinnon ja henkilökunnan toiveita.

Lahjoituksien saajiksi äänestettiin Sahalahden, Kuhmalahden sekä Pälkäneen peruskoulujen vanhempainyhdistykset, Kangasalan Seudun 4H-yhdistys, Kangasalan nuorisopoliklinikka, Pälkäneen Etsivä nuorisotyö ja SPR ystävätoiminta (Kangasala, Kuhmalahti ja Pälkäne).

– OP Kangasala on tehnyt aikaisemminkin lahjoituksia esimerkiksi korkeakoulutyöhön Pirkanmaalle ja Taysin lastensairaalalle. Lisäksi olemme mukana taloustaitohankkeissa ja vapaaehtoistyössä. Tänä vuonna käynnistämme myös kesäduunikampanjan, jossa yhdistykset voivat hakea meiltä tukea kesätyöntekijän palkkaamiseen, OP Kangasalan varatoimitusjohtaja Timo Silvan sanoo.

Omistaja-asiakkaiden ehdotuksissa nousi esille kolme kohdetta yli muiden: lapset, nuoret ja vanhukset.
– Lasten osalta toivottiin etenkin, että kaikilla lapsilla olisi mahdollisuus liikuntaharrastuksiin ja panostus lasten tulevaisuuteen nähtiin muutenkin tärkeänä, kertoo asiakkuusjohtaja Terhi Salminen.

– Nuorten osalta huoli kohdistui pahoinvoiviin ja syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin. Vanhuksille lahjoituksia ehdottaneet omistaja-asiakkaat nostivat esiin puolestaan ikääntyneiden yksinäisyyden sekä toimeentulon puutteen, Salminen jatkaa.

Lahjoitusten saajat

Sahalahden, Kuhmalahden sekä Pälkäneen peruskoulujen vanhempainyhdistykset
Kangasalan Seudun 4H-yhdistys
Kangasalan nuorisopoliklinikka
Pälkäneen Etsivä nuorisotyö
SPR ystävätoiminta (Kangasala, Kuhmalahti ja Pälkäne)

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?