Emma Salokoski tunnelmoi Kangasala-talossa Ilmiliekki Quartetin kanssa

Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet musisoivat Kangasala-talossa

Monipuolisena tulkitsijana tunnettu Emma Salokoski ja Ilmiliekki Quartet esittävät Kangasala-talossa keskiviikkona 13.2. kello 19 uuden levynsä kappaleita. Teosto-palkitussa yhtyeessä soittaa Suomen jazzmuusikkojen parhaimmisto: Tuoma Prättälä, Verneri Pohjola, Olavi Louhivuori ja Antti Lötjönen.

Emma-palkittu laulaja Emma Salokoski on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa niin sinfoniaorkesterin solistina kuin rock-festivaalien päälavoilla.

Konsertissa kuullaan musiikkia yhtyeen uudelta, marraskuussa 2018 julkaistun Ligger du fortfarande i sängen. -albumilta. Odotettu albumi oli ehdolla vuoden 2018 Jazz-Emma-palkinnon saajaksi.

Uuden albumin kappaleet ammentavat ruotsinkielisen runouden maailmasta. Lauluteksteinä kuullaan runoja klassikkonimiltä kuten Edith Södergranilta ja Elmer Diktoniuksen, mutta myös eläviltä runoilijoilta, joiden näkökulmat ovat omiaan käsittelemään tämän päivän haasteita ja kipupisteitä. Emma Salokoski on valinnut tekstit, joihin yhtye on säveltänyt musiikin.

– Levy sai alkusysäyksensä pohdinnasta, että miksi meistä ihmisistä tuntuu tyhjältä, vaikka ympärillämme on kaikkea mitä ikinä voisi toivoa, kertoo Emma Salokoski levynjulkaisutiedotteessaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?