Etteivät haaveet kaatuisi

Helmikuun alku käynnisti taas Yhteisvastuukeräyksen. Kevättalven aikana saattaa kohdata punaisella ristisydän-logolla varustetun kerääjän kotiovellasi, kaupan pihassa tai talvitapahtumissa. Yhteisvastuu on vuosittainen kirkon suurkeräys ja Suomen suurin lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia niin Suomessa kuin kehitysmaissakin.

Tänä vuonna Yhteisvastuukeräyksen avulla tuetaan lasten ja nuorten koulutusta. Suomessakin, jossa opetus on ilmaista, monen nuoren koulutus keskeytyy tai on ylivoimisen haastavaa taloudellisista syistä. Toisen asteen opiskelijoille koulukirjat, tietokoneet, muut opiskelutarvikkeet ja asuminen aiheuttavat paljon kuluja, joista opintotuki kattaa vain murto-osan. Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 40 prosenttia käytetään Suomessa olevien hädänalaisten ihmisten auttamiseen. Oman seurakunnan keräystuotosta jää 20 prosenttia kotipaikkakuntalaisten auttamiseen.

Ulkomaan keräysosuudella tuetaan katastrofi- ja konfliktialueilla pahiten kärsiviä ihmisiä, erityisesti lapsia ja nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunkäyntiä, jaetaan opiskelu- ja hygieniatarvikkeita, autetaan koulumaksuissa ja koulutetaan päteviä opettajia. Avun vie perille luotettavasti Kirkon Ulkomaanapu.

”Suomi on hyvien ihmisten maa”, totesi Yhteisvastuukeräyksen johtaja Tapio Pajunen viime vuoden keräystuloksesta. Suomalaiset – ja pälkäneläiset– haluavat tukea avun tarpeessa olevia lähimmäisiä, niin lähellä kuin kaukana. Viime vuonna Yhteisvastuukeräys tuotti koko maassa 3 138 702,14 euroa. Pälkäneen tuotto oli hiippakuntamme neljänneksi paras jäsentä kohti mitattuna eli 1.66 euroa per jäsen. Tästä kuuluu kiitos ahkeralle talkooväelle ja lahjoittajille. Näillä varoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä Suomessa kirkon diakoniarahaston ja paikallisten seurakuntien toimesta ja hauraimmissa maissa KUA:n työn kautta.

Yhteisvastuukeräys jatkuu huhtikuun loppuun asti. Lista- ja lipaskeräyksen lisäksi järjestetään perinteiset hernesoppapäivät laskiaistiistaina 3. maaliskuuta molemmissa seurakuntataloissa, Onkkaalassa ja Luopioisissa. Luopioisten kuntoradan legendaarisissa Hippo-hiihdoissa sunnuntaina 24. helmikuuta voi nauttia myös makkaraa, pullakahveja ja keittoa Yhteisvastuuta tukien. Myös kinkereillä kerätään kolehdit Yhteisvastuun hyväksi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?