Prisman valoristeyksen tilalle kaksi kiertoliittymää, 800 asukasta harjun kupeeseen – Kangasalla nähtävillä kaavamuutosaineistoja

Liikennejärjestelyt muuttuvat Kangasalantiellä Prisman kohdalla, jos vireillä oleva kaavamuutos toteutuu. Nykyisen liikennevaloristeyksen sijaan tielle tehtäisiin kaksi kiertoliittymää, joista ensimmäinen tulisi valoristeyksestä hieman Tampereen suuntaan ja toinen johdattaisi kauppa-alueelle kylmäaseman ja liikekeskuksen välistä. Nähtävillä on parhaillaan myös valmisteluaineisto kaavalle, jolla tuotaisiin asutusta ja liiketilaa läheiselle taannoin palaneelle Pirkan kirpputorikeskuksen kiinteistölle.

Helmikuun puoliväliin asti on nähtävillä muitakin asemakaavamuutosaineistoja. Esimerkiksi Ruutanassa ollaan osoittamassa alikulkusillan päälle lähijunaliikenteen asema ja viereen uusia asuntoja sekä liiketilavaraus palaneen ravintolakiinteistön kohdalle.

Valmisteilla on myös Kangasalantien ja Kirkkoharjun välissä sijaitsevan Pikonkankaan Valimon alueen kaavamuutos. Kaavan valmisteluaineisto avaa suunnitelmia alueelle kaavailluista rivitaloista, kerrostaloista, omakotitaloista ja päiväkodista. Alueen suunnitellaan vetävän noin 800 asukasta.

Valimon alueen visioita.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.