Sinisudet ja Korpisudet leireilivät Tylypahkan Talvijuhlissa

Lahdenkulman partioleirillä huispattiin lumisella pellolla.

Sahalahden Sinisudet ja Kuhmoisten Korpisudet nauttivat talvisesta säästä Lahdenkulman Rantasaunalla 1.–3. helmikuuta.

Partiolippukunnat Sahalahden Sinisudet ja Kuhmoisten Korpisudet kokoontuivat perjantaina Lahdenkulman Rantasaunalle lähes 70 hengen voimin Tylypahkan Talvijuhliin. Pihassa riitti vilskettä kun 7–50-vuotiaita partiolaisia saapui retkelle pulkkien, luutien, rinkkojen sekä kassien kera. 1.–3. luokkalaiset majoittuivat kämpän lattialla makuupusseineen, isot taas kaminalämmitteisissä talviteltoissa.

Teemana Harry Potter

Retki oli Harry Potter-teemainen. Partiolaiset jaettiin neljään tupaa, eli Luihuiseen, Rohkelikkoon, Puuskupuhiin ja Korpinkynteen. Velhonhattuja ja -viittoja vilahteli siellä täällä. Kaikki tekivät taikasauvan ja sielun turvaksi hirnyrkin eli apinannyrkin.

Huispaukseen toi umpihanki oman mausteensa. Kielletyssä metsässä kuljettiin pimeyttimen aiheuttama pimeä reitti ja hämäkäkin verkostakin selvittiin porukalla. Maahisten pankin kärryjä vastaavaa kyytiä saatiin napakelkassa ja velhosairaalassa harjoiteltiin lastoitusta.

Lähes 70 partiolaista kokoontui Tylypahkan Talvijuhliin.

Ruokaa tankattiin myös joka välissä, lienee kotitontuilla ollut kiirettä Tylypahkan keittiössä.
Sää oli talvinen, mutta oikeilla varusteilla ja ohjeilla talvisessakin säässä on mukava ulkoilla. Partiolaisten ohjelmaan kuuluvat kaikenlaisista olosuhteista selviytyminen ja retkeilytaidot, niitä on mukana opetella yhdessä. Kuhmoisten Korpisudet on muutaman vuoden vireästi toiminut lippukunta, joka nyt oli sahalahtelaisten kanssa opettelemassa talviretkeilyn saloja. Yhteistyö sujui mainiosti ja jatkokin jo vilauteltiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?