Etelä-Suomen hiihtosuunnistajat kokoontuivat Kaitamoon

Miesten pääsarjan voittanut Pirkkalan Hiihtäjien Eevert Toivonen jatkoi voittoputkeaan Veikko
Hakulisen hiihtorasteilla. Kuva: Toni Venäläinen.

Valkeakosken Hakan viikonlopun hiihtosuunnistuskilpailut keräsivät Pälkäneen Kaitamoon kolmisensataa kilpailijaa ja katsojaa molempina päivinä. Sateesta huolimatta maaliin saatiin tyytyväisiä, kaikkensa antaneita suunnistajia.

– Ratoja ja urastoja pidettiin haastavina. Erityisesti kiitosta saivat vanhempien sarjojen radat, kertoo kilpailujen ratamestari Aaro Aho.

Kilpailut kokosivat harrastajia kaikista ikäryhmistä – sarjoja oli 11-vuotiaista 85-vuotiaisiin. Kisojen osanottajamäärältään suurin sarja oli H 70, jossa lauantaipäivänä oli 30 osanottajaa. Naisten ja miesten pääsarjoissa osanottajia oli kummassakin toistakymmentä. Lajin kärkinimiä ei kisoissa kuitenkaan nähty, sillä lajin EM-kisoja käydään parhaillaan Turkissa.

Viikonlopun kilpailut olivat seuratalkoilun voimannäyte. Mukana järjestelyissä oli viitisenkymmentä talkoilijaa. Paikalle saapui myös mukavasti katsojia. Radan loppuosan etenemistä pystyi hyvin seuraamaan kolmenkin rastivälin ajan, mikä sai katsomaan tulleilta kiitosta. Viimeiset rastit kierrettiin kisakeskuksen viereisellä pellolla, josta kaarrettiin tiukkaan ylämäkeen loppusuoralle.

Lauantaina kilpailtiin keskimatkan kansalliset kilpailut ja sunnuntaina ratkottiin lisäksi Hämeen aluemestaruudet. Palkinnot jaettiin yhteiskilpailun perusteella. Sunnuntaina palkittiin myös paikalle saapuneita maanomistajia.

Pääsarjojen kokonaiskilpailun tulokset:

Miehet: 1) Eevert Toivonen Pirkkalan Hiihtäjät 1.31:26, 2) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.42:15, 3) Lauri Linnainmaa Kyrös-Rasti 1.43:21.

Naiset: 1) Liisa Nenonen SK Vuoksi 1.20:46, 2) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.23:09, 3) Mira Kaskinen Ulvilan Ura 1.24:29.

Kisaisäntä Jarmo Aho.

Sunnuntain lähdön tunnelmaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?