Pälkäneelle saatava kauppahalli

Suurimpien kaupunkiemme keskustoissa on vuosikymmeniä voitu paikallisissa ruokakeitaissa, kauppahalleissa asioida ja runsasta tarjontaa hämmästellä. Kauppahallit herättävät myönteisiä mietteitä, mielikuvia. Mainioita matkailukohteitakin ne samalla ovat. Ajantasaisia katsauksia seutukuntainsa ravitsemustarjontaan. Monille ne ovat myös mieluisia ystävysten tapaamis- ja tarinapaikkoja.

Ehdotan, että Pälkäneen kauppahallitoiminta jo piankin käynnistetään monien tapahtumien pitopaikkana tutuksi tulleessa, arvoisassa Nuijantalossa. Aluksi ja kokeeksi joka kuukauden viimeisenä sunnuntaina tai lauantaina puolilta päivin.

Lähitienoiden tuottajat voisivat sinne saada maksutta myyntiin omien peltojensa, metsiensä, puutarhojensa, navetoidensa, tipuloidensa, kalavesiensä tuoreita, arvokkaita anteja. Ynnä muitakin, taitavien kättensä töitä, upeita luomuksia. Nuoriso-osastokin sinne oivasti sopisi. Ja lapsille leikkipaikka. Pieni nikkarinurkkakin mieluusti!

Ja talon väki siinä ohessa parastaan tarjolle toisi. Keittiössä kypsyisi iso kattilallinen lämmintä muikkukeittoa. Sitä voisi kukin kävijä omilla astioillaan mieluisiksi viemisiksi kotijoukoilleen kanniskella.

Mikko Kiio

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?