Kouluille kalapuikkoja toimittava Findus vastaa matoepäilyyn: ”Yleisesti ottaen – joskin se on erittäin harvinaista – kalapuikoissa voi esiintyä matoja”

Kangasalalaisen Vatialan koulun oppilas löysi viime torstaina kouluruokana tarjoilluista kalapuikoista matoa muistuttavan eliön. Kaupungin ateria- ja siivouspalvelut alkoi perjantaina tutkia asiaa, kuten myös tuotteita Kangasalan kouluille valmistava Findus.

Miten olette Kangasalan tapausta tutkineet, laatu- ja tuotekehitysasioista Finduksella vastaava Jukka Pulkkinen?

– Emme ole saaneet ateriassa havaittua löydöstä tutkittavaksemme, joten tapausta on vaikea kommentoida pelkän kuvan perusteella. Tutkisimme mielellämme tarkemmin, mistä on kyse.

Onko teillä ajatusta siitä, miten epäilty mato olisi kalapuikkoon joutunut?

– Tässä vaiheessa emme vielä osaa sanoa, onko kyseessä mato vai jokin muu ateriaan kuulumaton esine. Yleisesti ottaen villikaloissa voi esiintyä matoja, koska niiden elinaluetta ja ravintoa ei ole mahdollista kontrolloida. On kuitenkin erittäin harvinaista, että niitä esiintyy lopullisessa tuotteessa.

Kuinka yleistä ylipäätään on, että tuotteisiinne pääsee jotain sinne kuulumatonta?

– On erittäin harvinaista, että tuotteisiin kuulumattomia esineitä löytyy lopullisista tuotteista, koska kalafileet läpivalaistaan osana laaduntarkistusta.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.