Taas on aika

Taas on aika ihmetellä Suomen talven kauneutta. Vedet loiskuvat vahvojen lumikerrosten turvissa ja kaiken pitäisi olla ok. Kuitenkin autojen ajonopeudet on laskettu 30–40 kilometriin tunnissa useissa kaupunginosissa, vaikka niiden noudattamiseen ei ole resusseja.
Jos noudatat, niin ohitukset ovat pakollisia, kun on kiire.
Oman sairaalan lääkäriin pääset kuukauden viiveellä, jos et onnistu nappaamaan kello 8 jonoon. Ensipuolelle on kai mentävä pää kainalossa. Vanhukset kuolee vääristä lääkityksistä. Vanhusten ulkoistettuja hoitolaitoksia joudutaan jatkuvasti ravistamaan niskasta, kun on huoltajapulaa.
En voi olla mainitsematta, että talvikelillä saisi olla ajotiellä lunta 5 millimetriä ja kevytväylillä 10 millimetruä. Rotvallin reunan olisi myös oltava näkyvissä. Tällä hetkellä kevytväylät ovat puolikkaita ja muut kilpailevat kulkutilasta liikenteen kanssa henkensä kaupalla.
Keväällä taas kirotaan uria asfaltin pinnassa, kun ei uskalla urasta pois.
Lepsu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?